Vesićev hit: Džipovi za komunalce dokaz autoriteta države



Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstavio je nov sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja nazvan "Oko sokolovo”, koji će obavljati specijalno opremljena vozila i koji ima za cilj da zaustavi bahato parkiranje u Beogradu. Vesić je tom prilikom izjavio "da su ta vozila nabavljena, zato što omogućavaju da se pokaže autoritet države", što je izazvalo burne reakcije na Tviteru.

“Ova vozila su nabavljena, zato što ta vozila omogućavaju da se pokaže autoritet države. Na kraju krajeva, najveći broj vozila koja se bahato parkiraju su džipovi, audiji i bemevei. Nećemo na njih da idemo trotinetima, nego ćemo lepo da idemo na njih vozilima koja će pokazati kolika je snaga države!”, rekao je Goran Vesić.

Ova izjava izazvala je burne reakcije na Tviteru.

“Zamenik gradonačelnika je izjavio – rendž rover džipovi za komunalnu miliciju kupljeni su da bi se pokazao autoritet države.” Verovali ili ne, nije vic!”, napisao je Rodoljub Šabić na Tviteru.

Povodom Vesićeve izjave reagovao je i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović.

“Sav sunovrat države pod SNS i okretanje svih vrednosti – sadržano u ovih 19 sekundi. ‘Autoritet države’ se dokazuje džipovima komunalne milicije?!? Srbija je jaka ako komunalci voze rovere?!?”, konstatovao je Jovanović.

On je na tviteru postavio snimak Vesićeve izjave.

Na to se nadovezao jedan tviteraš komentarom:

“On izgleda ima želju da se takmiči ko ima bolje vozilo. Grad Beograd od naših para ili osoba koja se nepropisno parkirala svojim Bmw-om za koji se predpostavlja da je zaradila pošteno svoj novac”.

Podsećamo, Vesić je nedavno uhvaćen u laži kada je na ličnom Fejsbuk profilu objavio sliku na kojoj su dva iznemogla zdravstvena radnika, navodeći da se radi o “jednoj beogradskoj bolnici večeras” , što je logično, izazvalo emocije ljudi i pozitivne komentare, s obzrom na sve što zdravstvena struka proživljava tokom pandemije koronavirusa.

Međutim, ubrzo je, zahvaljujući “Sjeničkim novinama”, otkriveno da je Vesić, kao mnogo puta do sada pokušao da manipuliše javnošću jer je, u stvari, okačio sliku iz covid ambulante u Sjenici.

Izvor: Nova.rs