ZORAN KESIĆ i ekipa Njuz.neta - Povratak otpisaneZoran Kesić i ekipa Njuz.net-a, kolumna za nedeljnik ''NIN'', 9.7.2020.

Moguće da je policiji, koja proverava sve zaražene da li su u samoizolaciji, baš tog 6. jula fiksni nešto bio u kvaru, pa nisu mogli da pozovu Vulina. A možda su ga i zvali, ali se ispostavilo da je u Novom Pazaru bio Vulin koji nije zaražen, a da onaj zaražen leži kod kuće

Za vrlo kratko vreme, vratili se u ful korona mod. Izbori su prestali da budu tema, čak je prestao da bude tema i čovek koji uvek želi da bude tema. Korona je ušla i zauzela podijum. Čak i bukvalno, pošto su klubovi nakon zabrane rada noću počeli da organizuju masovne dnevne žurke za mlade željne provoda.

Prestalo je da bude tema i to što RIK nedeljama ne ume da sabere ko je koliko glasova stvarno dobio na izborima i kolika je tačno bila izlaznost. Prvo su saopštili da je ta cifra bila 47, a posle i oko 49 odsto. Ako im damo još par nedelja, možda napabirče nekako onih 50 i nešto procenata, koje je u izbornoj noći saopštila Srpska napredna stranka i koje će ostati kao jedina relevantna brojka u umovima većine građana. Ali to sada nije tema.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Novi Pazar da bi ga snimili kako predaje pomoć, ali nije jasno ko mu je dozvolio da se bavi takvim aktivnostima svega desetak dana nakon što smo saznali da je zaražen virusom korona. Ne znamo da li i za njega važi procedura da ga policija zove i proverava da li sedi u izolaciji, ali moguće je da im je baš tog 6. jula fiksni nešto bio u kvaru, pa nisu mogli da ga pozovu.

Možda su ga i zvali, ali se ispostavilo da je u Novom Pazaru bio Vulin koji nije zaražen, a da onaj zaražen leži kod kuće.

Članovi Kriznog štaba nisu se poslednjih dana preterano često oglašavali, što je kod mnogih pobudilo brigu da im se nešto nije desilo, recimo da ih je Nestorović svojim vremeplovom greškom poslao u prošlost ili neku drugu dimenziju u kojoj imaju profesionalni integritet.

Da stvar bude još gora, dok sve više gradova proglašava vanredne situacije i uvodi razne mere za borbu protiv virusa, mi više ne možemo ni u Grčku da pobegnemo. Grci su odlučili da zatvore granice za građane Srbije do 15. jula, a za dalje ćemo videti. Mi građani ćemo to nekako još i podneti, ali Dragan Marković Palma sada je nasilno razdvojen od svoje kancelarije u Paraliji i ovog leta, vrlo je verovatno, nema ništa od jedne od najvećih letnjih atrakcija Grčke, srpskog kolca u moru.

Jedna od retkih stvari koja se ovih dana nije posmatrala kroz prizmu virusa korona jeste informacija da izvesni investitori žele da investiraju silne pare u neke objekte u Košutnjaku, a da pre toga nameravaju da investiraju u seču drveća. Ova informacija nije posmatrana kroz prizmu korone, ali jeste kroz prizmu Vesića. Ne možemo ni da zamerimo ljudima, jer čim neko nešto prčka oko drveća u Beogradu, svi odmah pomisle na njega.

On se, doduše, branio da seče neće biti i da je to dezinformacija koju poturaju razni plaćenici, a ne vidimo zašto mu ne bismo verovali - nikada do sada se nije desilo da nas slaže u vezi sa bilo čim, a naročito u vezi sa drvećem.

Na kraju, prethodnih dana od zvaničnika smo saznali i jednu baš lošu vest, a to je da više nema pomoći privredi i građanima. Što ste se omrsili pred izbore, omrsili ste se. A kako ste tada imali da date? E, pa, tada smo imali, sad nemamo, ne znamo šta hoćete od nas i zašto zapitkujete ta glupa pitanja, nemoj da vam tražimo da vratite i onih 100 evra, bolje ćutite, čujemo se pred sledeće izbore, poz, poz!