Maja Uzelac: Ja nisam Ljupka



Maja Uzelac, kolumna za portal Nova.rs, 18.9.2020.

Slučaj pevačice koja je postala zvezda dana zato što je uništila automobilE svog dečka. Okej.

Dečko ima pedesetak godina i uz to je general policije, logično mora da vozi više primeraka fensi izgleda i performansi. A ako mislite da govorim o automobilima, da, donekle ste u pravu.
Jer, do problema je došlo kada je celodecenijska partnerka, Stalna Ljubavnica (S.LJ.) – pevačica Lj. S., “svog čoveka” “uhvatila” s 3 (tri) devojke, koje je “vodio na bazen”. Kad kažem svog čoveka mislim tuđeg muža, kad kažem uhvatila, mislim postavila u automobil prisluškivače koji su uhvatili, kad kažem vodio na bazen, mislim ono što i vi mislite.
Pevačica je probušila gume, slomila stakla i svoju podlakticu takođe, a za sve to dobila i podršku mnogih drugih žena, uz slogan “Sve smo mi Ljupka”.

Nakon što je u vezi provela deset godina, od toga tek drugu polovinu očekujući da se čovek koga srpski mediji zovu od milošte Simke razvede, on je uz pomoć cijalisa obavio akviziciju i hendlovanje još nekoliko ljubavnica, time Ljupki, glavnoj heroini ovog slučaja, pričinivši “ljubavne probleme” (mediji takođe).
Ljupka je za to vreme “htela da mu rodi najlepšeg sina, s plavim očima kao što su njegove”, takođe u nameri da sa njim “stvori oazu mira”.
Reklo bi se da je Simke imao nešto drugačije aspiracije.
Povodom slučaja izjavio je: “Ovo joj nije trebalo.” A takođe i: “Pričaćemo.” (ko s kim, videće se.)
Poznata domaća dramska spisateljica B.S., podršku je izrazila rečima: “Ko nikada nije bio Ljupka, neka baci prvi kamen.”

Okej, vrh države kapiram užasnut ženskom agresijom, napumpane devojčice otkrile da nije zadato da pate bez akcije, 90% muškaraca s razlogom se pita Da li će se desiti i meni, pisci Kasandre Marisol Ljovisne sede postiđeni.

Nekoliko preostalih normalnih ljudi u ovoj “državi” muče neka druga pitanja. (Emigracija, kao i obično. Ali, osim toga:)

O čemu ovde pričamo kad pričamo o ljubomori?
O posedništvu. Simketova žena poseduje Simketov stan npr, možda zajedničke ručkove i vikende, status Generalske Supruge koji uz to ide u Srbiji državici. Ljupka misli da poseduje Simketov polni i emotivni organ, te time zasluženu odanost. Simke poseduje dva luksuzna automobila (nakon što je pre neku godinu Ljupka slupala Simketov bentli Darka Šarića, malo ranije zaplenjen zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike). I Ljupku. (Tom prilikom Simke jeste smenjen s mesta načelnika policije, ali to nije promenilo previše u dinamici goreopisanih odnosa, pa da ne skrećemo s teme.)
Kako je Simke napao Ljupkin posed, tako je i Ljupka napala njegov (quid pro quo mehanizam): dva automobila plus sebe samu. U istoj haljini u kojoj je lupala automobile, Ljupka se prijavila na VMA, gde je potom dobila gips i fotkala se za instagram (koristeći bejbifejs aplikaciju koja ulepšava ten i ističe oči).

Zaključci: budući koristio cijalis (koji je “držao iza ikone u novčaniku” gde je Ljupka pronašla i drugi, neiskorišćen), a privodio nekoliko ženskih osoba koje nisu Ljupka, dosta je izvesno da su obe njene pretpostavke glede posedništva različitih Simketovih organa na zajedničku radost bile jednako neosnovane.
Možda je bilo za očekivati da to Ljupka malkice ranije primeti.
Takođe, iz cele priče, Simke ne ostavlja utisak sad baš previše osećajnog čoveka.
Hoću da kažem, priča je
JBNI HORROR IZ WHITE TRASH POLICIJSKIH ANALA
a glavna je vest svekolikih medija i mreža širom otadžbine
U pitanju su sukobi oko imovine i poseda
I od toga možeš praviti žensko pitanje i pitanje emocija samo ukoliko pišeš neki Televisa presenta scenario.

U suprotnom, jbg, nađi nekog ko je u stanju da voli, ako te ljubav zanima. Ili nekog ko je u stanju da ti da Šarićev bentli, ako te bentli zanima. Ako uzmeš bentli (i slupaš bentli), a želiš sina s plavim očima i oazu mira, e pa to se u naše vreme zvalo – mešaš babe i žabe. Ako ti, s druge strane, ustupanje bentlija izaziva emocije koje ćeš naknadno tretirati kao dostojne lomljenja sopstvene ruke (pravo na ceo vozni park ustupljivača?), možda je ono što ti je zapravo potrebno – bar neki razred osnovne i 3-4 pročitane knjige.

Drugim rečima, ja nisam Ljupka.
Nakon svih “psovki” koje rado koristim u ovoj kolumni, zovite me sad trulom elitistkinjom i rado ću poneti taj krst.
Trećim rečima, živim u ovom paklu i snosim posledice toga na razne jbne načine
Ali

Ne terajte me da čitam naslove u novinama ni, dalekobilo, ono ispod.
To je jedino što me još deli od ludnice.

Hvala.

PROSTO. Dugo sam pisala o kompleksnim stvarima raznih vrsta, za manje-više svaku novinu u zemlji – o suptilnosti i sofistikaciji kulture i medija, društva, mode, interneta, bože me sačuvaj – čak i politike; shvatam, međutim, da grupno nismo savladali osnove funkcionisanja, samu bazu jbnog postojanja, koja treba da omogući dalje bavljenje bilo čim ozbiljnijim.

I evo, najzad, imam iskustva, nemam frku, nije mi stalo do reputacije, a nemam ni nešto mnogo vremena. Prvi put u životu, pisaću kratko o najprostijim stvarima najprostijim rečnikom. Svima nam najviše znači, a više nemam živaca da preskačem.
Uozbiljimo se. Budimo najbolji mi. Ne budimo pičke.
Neko s rokom trajanja ne može to sebi da dozvoli.