Tepić: Nisam napala stranog investitora, već premijerku jer je očerupala budžet



"Ana Brnabić ne ume da napravi razliku između posrednog i neposrednog. Ja nisam napadala stranog investitora, već nju jer je očerupala državni budžet", navela je u izjavi za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, komentarišući optužbe predsednice vlade da je svojim izjavama ugrozila poslovanje stranog investitora (Aseko) u Srbiji.

Podsetimo, ranije danas je premijerka Ana Brnabić prokomentarisala navode Tepić o poslovanju kompanije u kojoj je direktor njen brat, navodeći da se potpredsednica SSP-a ponovo “mentalno detonirala” i da će to opet koštati građane.

“Posredno je napala mene i mog brata, a neposredno stranu – poljsku, evropsku kompaniju”, rekla je Brnabić, navodeći da je njen brat samo jedan od zaposlenih u kompaniji Aseko koja ima 25.000 zaposlenih.

Reagujući na navode premijerke, Tepić je u izjavi za Nova.rs istakla da predsednica Vlade ne pravi razliku između posrednog i neposrednog, te da je njena porodica “očerupala” budžet Srbije.

“Nesporedno sam, a to gospođo Brnabić znači direktno, napala baš vas, jer je očerupan državni budžet od kad ste vi premijerka. Dokazala sam da se silni milioni građana Srbije dele firmi Aseko gde je vaš rođeni brat direktor. I to upravo nakon 2017. godine, nakon što ste zauzeli mesto predsednice Vlade Srbije”, navela je Tepić, dodajući da je do te godine prihod firme Aseko u poslovima sa Republikom Srbijom iznosio u proseku milion evra godišnje.

Od 2017, za samo dve godine, njihov prihod je skočio na 39 miliona evra. Dakle, ja sam neposredno napala Anu Brnabić, a posredno sam napala tužilaštvo zato što ‘žmuri’ i ne sme da ispita Anu Brnabić za korupciju. Držim da je dragoceno i za poljski Aseko da čuje sve ovo i da shvati kako mu ogranak u Srbiju burazerski posluje. Svojim poslovanjem Brnabić štete ugledu firme Aseko, a ne mi na koji to ukazujemo. Svaka velika svetska kompanija je zabrinuta kad, na ogranicima poput ovog, neko petlja i urušava njeno ime. Naročito kad postoje dokaze za koruptivne radnje kao što sam ih ja pokazala u sredu. Mislim da je i Aseko prezadovoljan zbog ovoga i da uopšte neće doživeti kao napad, naprotiv, shvatiće ovo kao dragocenu pomoć u sačuvanju sopstvenog ugleda”, poručila je Tepić.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd