Zaharova isprozivala Vučića, Đurić skočio da ga braniNakon Vučićeve posete Beloj kući u Vašingtonu i burnih reakcija na društvenim mrežama, stigla je još jedna prozivka - potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, uporedila je Vučića sa glumicom iz "Niskih strasti".

Naime, potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, praveći paralelu između njegove fotografije u Beloj kući i fotografije iz filma “Niske strasti”, prikazujući glumicu koja sedi prekrštenih nogu.

“Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji br.2, ko god da ste. Verujte mi”, napisala je ona.

Na njenu objavu na Fejsbuku usledio je i odgovor Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“A zamisli taj predsednik nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo”, napisao je Đurić na Tviteru.

Podsetimo, Američki predsednik Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su u petak u Beloj kući ekonomski sporazum. “Sporna” fotografija, koju je podelila i Marija Zaharova, naišla je na ismevanje domaće javnosti, te je okarakterisana kao ponižavajuća za Srbiju. 

Izvor: Nova.rs