Kisić Tepavčević o otvaranju tržnog centra "Galerija": Treba da budemo ponosni



Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare da "treba da budemo ponosni na otvaranje tržnog centra "Galerija". Ona je na pitanje N1 zašto se tržni centri otvaraju dok je dnevni broj novozaraženih 1.500, dok su se u prošlosti sa 300 novoobolelih zatvarali, odgovorila da postoje jasne procedure u ponašanju prilikom poseta takvim mestima, kao i da se "ne preporučuje često odlaženje".

Podsetimo, današnjem otvaranju tržnog centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, kao i predsednik kompanije "Igl hils" Mohamed Alabar.

"Svi treba da budemo ponosni na činjenicu da je otvoren jedan veliki i lep tržni centar i da u ova teška vremena kada je ekonomija u potpunom sunovratu, da smo mi u poziciji da ovako nešto postignemo. Postoje jasne procedure kako da se ponašamo kada odlazimo na takva mesta i prostore, i sigurna sam da je svima najvažnije da ostanemo zdravi i da sprečimo da prenesemo infekciju na one koje najviše volimo", navela je Kisić Tepavčević.

"Ne preporučuje se da idemo često, ne preporučuje se pogotovo u ovo vreme. Preporučuje se da se smanji broj odlazaka na onoliko koliko nam je neophodnoda bi obavljali svoje životne aktivnosti što normalnije. Postoje jasne procedure kako treba da se ponašamo kada odlazimo na takva mesta i takve prostore", rekla je ona.

Direktor vojne bolnice "Karaburma" Ivo Udovičić je ocenio da ukoliko se poštuju mere zaštite, građani mogu slobodno da posećuju tržne centre.

"Što se tiče tržnog centra, možda bi od mene očekivali da sam možda pobornik nekih zaključavanja ili tako nešto, ali nisam. Ja sam bio za to da se poštuju osnovno mere, idite slobodno u tržni centar ali nosite masku, nosite alkohol i držite distancu. Privreda mora da radi, mi moramo da dobijemo plate od nečega ali možemo da poštujemo mere. Problem su ljudi koji ih ne poštuju, a tu država može puno da uradi", istakao je Udovičić.

Izvor: N1 Beograd