Šapić o Savskom mostu: Ja sam za sklanjanje tog rugla i pravljenje novog mostaAleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, izjavio je u emisiji "Pregled dana" na Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

"Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku", naveo je Šapić, prenosi Nova.rs.

On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

"Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most", izjavio je Šapić.

On je naveo da Savski most, kada je napravljen, nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

"Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili", izjavio je Šapić.

Ne davimo Beograd: Šapić pokazao lice poslušnika SNS

Inicijativa Ne davimo Begrad ocenila je da je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, izjavom da je Stari savski most "ruglo koje treba ukloniti", pokazao pravo lice "poslušnika" Srpske napredne stranke. 

"Ovo nije prvi put da se Aleksandar Šapić stavlja na stranu gradske vlasti koja razara naš grad. Za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd on je svesno ignorisao probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na Savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd", navedeno je u saopštenju. 

Po navodima Inicijative, Šapić se u toku izborne kampanje "istakao potpunim ignorisanjem" brojnih afera i kršenja zakona u kojima je učestvovala SNS, i kako se dodaje, sada se vidi da je razlog za to njegova ambicija da učestvuje u vlasti zajedno sa SNS-om. 

Stari savski most je funkcionalna saobraćajna veza koju dnevno koristi preko 30.000 vozila, a kako je u saopštenju navela Inicijativa Ne davimo Beograd, njegov istorijski značaj zaslužuje da bude zaštićen i nazvan po učitelju Miladinu Zariću koji ga je 1944. godine spasao od razaranja.

Izvor: Beta, Nova.rs, N1 Beograd