Vučićev vozač postao direktor Vladine uprave



Bivši predsednik opštine Zemun i kako su mediji pisali nekadašnji vozač Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, Dejan Matić, postavljen je za novog direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa i tako se praktično ugurao u samu Vladu, saznaje Nova.rs.

O Dejanu Matiću nema puno javnih podataka. Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) su javno govorili da je on bio dugogodišnji vozač sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali taj podatak nikad nije potvrđen niti demantovan.

Od šofera do predsednika opštine 

Na pojedinim sajtovima postavljena je i fotografija navodne Matićeve biografije. U toj biografiji piše da je Matić od 2008. do 2009. bio šef kabineta zamenika predsednika SNS. U to vreme, upravo je Vučić obavljao funkciju zamenika predsednika SNS. Takođe, navodi se da je Matić završio Fakultet za preduzetnički biznis Univerziteta “Union”.

Izabran je za predsednika opštine Zemun 4. jula 2013. Izbor Matića na tu funkciju podržala su 44 od 52 odbornika u skupštini opštine.

U izveštaju sa postavljanja Matića na čelo opštine Zemun, Večernje novosti su objavile da je on po zanimanju “mašinski tehničar”, međutim, na sajtu opštine Zemun u Matićevoj biografiji pisalo je da je “operativni menadžer”.

Pod istragom Upravnog suda 

Njegovom biografijom svojevremeno se bavio i Upravni sud, koji je po tužbi pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”, naložio Vladi Srbije da javno objavi poslovnu biografiju Dejana Matića, koga je DJB označio kao nekadašnjeg vozača Aleksandra Vučića, a koji je nakon obavljanja funkcije predsednika opštine Zemun naknadno postavljen za člana Upravnog odbora Agencije za privredne registre.

“Dejan Matić je primer pogubne kadrovske politike Aleksandra Vučića i SNS, jedan od simbola vlasti koja je nestručne ljude, sa kupljenim ili izmišljenim diplomama, preko noći dovela na vlast i koji se neosnovano i ubrzano bogate. Ovaj bivši šofer je na opskuran način, negde oko 2012. godine stekao diplomu jednog privatnog fakulteta. Na izbornim listama, koje su javno dostupne, Matić je u periodu pre 2012. godine bio mašinski tehničar. Vlada je dužna da javno obrazloži na osnovu kojih kvalifikacija ga je postavila čak i u UO APR-a, pre izbora na funkciju predsednika opštine Zemun”, pisalo je u tadašnjem saopštenju DJB, sa posebnim naglaskom na to da Uprava, kao stručna služba Vlade, obavlja stručne, tehničke i druge zajedničke poslove za potrebe Vlade, ministarstava, posebnih organizacija i drugih državnih organa u skadu sa zakonom.

Sumnjiva imovinska karta

Tema medija bila je i njegova imovinska karta, koja se za samo pola godine od postavljenja na čelo opštine Zemun višestruko uvećala.

Postavljenjem na novu dužnost Matić će sada dobiti još veća ovlašćenja. U nadležnosti Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, između ostalog, su i vrlo unosni poslovi kao što su nabavka novih vozila za potrebe Vlade i ministarstava, staranje o reprezentativnim objektima kojima raspolaže Republika Srbija…

Izvor: Nova.rs