Svedok otkrio kako izgleda Palmina šema podvođenjaNovi svedok, čiju je ispovest o podvođenju žena i maloletnica u Jagodini, javno pročitala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, objasnio je kako sve funkcioniše. On je naveo da je reč o ustaljenoj šemi po kojoj se žene i devojčice navode na seksualne odnose, a opisao je i sam izgled jedne "ljubičaste sobe", gde devojke dolaze. Povod su uvek proslave, koje se, prema rečima onih koji tvrde da su prisustvovali žurkama koje je organizovao poslanik i prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma, najčešće pretvaraju u nešto što prelazi sve granice zakona i ukusa.

Podsetimo, Tepić je, gostujući na televiziji N1, potvrdila da postoji još svedoka podvođenja devojčica i žena u Jagodini i da su spremni da se odazovu pozivu tužilaštva. Ona je u programu pročitala deo svedočenja još jedne osoba, koja je, kako tvrdi, prisustvovala žurakama koje je upriličio Marković.

“Šema je uvek ista. Proslava nečega, uz estradne zvezde poput Cece, Lukasa, Đanija, jer su oni mamac za studente i mlađe ljude. Nakon toga, oko ponoći, na scenu stupaju animir dame. One putuju sa tom delegacijom, neke su iz Jagodine, a među njima neke rade i u javnim preduzećima. Ima ih i iz okolnih sela, a njima koordinišu Palmine sekretarice. One ih zovu, određuju koja gde i kome ide. Među najredovnijim gostima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović. Mesta u samoj u Jagodini u koju dolaze ovi ljudi ima puno, a među aktuelnijima je klub Tigar, u kome postoji ljubičasta soba za to”, izjava je svedoka koju je pročitala Tepić.

On je ocenio i da je reč o školskom primeru elitne prostitucije.

Identičnu šemu podvođenja, opisao je i svedok čiju je ispovest Tepić prikazala na konferenciji za medije u ponedeljak. On je tvrdio da je bio zaposleni u hotelu u Končarevu gde su se najčešće organizovale žurke.

“Znalo se posle takvih žurki te devojčice idu za njim, ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica, a onda uz neku… Prisustvovali smo i tim zatvorenim žurkama nakon ponoći, kada su dolazili pevači iz Beograda, poput Đanija, njegovog dobrog prijatelja, kada su žene nakon nekog vremena slale kućama, a te devojčice, te njegove hostese koje su inače vlasnice kreditnih kartica na kojima bude i po par desetina hiljada dinara, kojima raspolažu u toku dana, one čekaju spremne da kada žene napuste tu prostoriju, one ulaze, i te žurke traju do jutra. To su devojke, devojčice, koje su fiktivno prijavljene, fiktivno rade u gradskim preduzećima i državnim preduzećima u Jagodini”, objasnio je on, da bi zatim naveo primer svoje drugarice koja je radila kao hostesa za Palmu.

“Moja drugarica, znači osoba koju lično poznajem je bila jedna od njegovih hostesa i to je bilo neke 2010., 2011. godine, dok je Dačić još uvek bio ministar policije. Pod pretnjom je prisustvovala žurkama, njegov zamenik je slao preteće poruke, koje sam lično pročitao, da mora da prisustvuje tim žurkama. Nakon te žurke, novogodišnje, je devojčicu, po njenim tvrdnji devojčica od 15, 16 godina iz Beograda je vodila televizija Jagodina, iznad televizije Jagodina je bila njegova soba, apartman, uz stepenice, plakale su obe devojčice dok su išle ka njemu. Kaže, go je bio u sobi kada je uvela devojčicu napustila je sobu”, ispričao je svedok.

Tepić je istakla da zbog pomenutih navoda nije pozvana da iznese iskaz u tužilaštvu.

“Slušajući svedoke i žrtve, koliko je ta mreža raširena, nije to jedan čovek i posrednik, čitav sistem i sprega, po mom uverenju ima osnova i za Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu“, rekla je potpredsednica SSP.

Palma se sam pojavio u tužilaštvu

Nakon što je Tepić održala konferenciju za medije i objavila ispovest svedoka koji govori o podvođenju maloletnica i žena, prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma je odlučio da se samoinicijativno, odnosno bez poziva, obrati tužilaštvu kako bi dao iskaz.

„Dragan Marković je bio u tužilaštvu i doneo je podnesak u svojstvu građanina, kao inicijativu da se ispitaju sve okolnosti u vezi slučaja“, rekao je za Nova.rs viši javni tužilac Radoslav Vučković i potvrdio da ga tužilaštvo nije pozvalo jer tek sledi prikupljanje obaveštenja na sve okolnosti ovog slučaja.

Ovakav njegov postupak potpuno opravdano otvara pitanje da li je Marković želeo da izvrši neku vrstu pritiska na tužilaštvo u gradu u kom doslovno gospodari godinama unazad i u kom važi za strah i trepet zbog čega su, prema tvrdnjama Tepićeve, svi ćutali godinama.

Marković je kasnije u izjavama pretio da će Tepić morati da ide u zatvor zbog svega što je iznela u javnost uz niz uvreda na njen račun.

„Ono što je danas izgovorila gospođa, koja je glasnogovornica Dragana Đilasa su najgnusnije laži koje sam ikada čuo. To da ta gospođa laže, kao što sam nedavno rekao nije ništa novo, to je već postala svakodnevnica. Jedino što je tačno što je rekla je to da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova glasnogovornica, autor laži koje je danas izgovorila”, poručivao je Marković.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je u međuvremenu najavilo da će policija u narednom periodu ispitati sve pomenute osobe u slučaju podvođenja žena i maloletnica.

Pored Markovića, policija treba da obavi razgovore sa svim licima koja su pomenuta u vezi sa spornim događanjima, kao i da pribavi, ukoliko postoje, druge dokaze, pa da podnese izveštaj tužilaštvu.

Izvor: Nova.rs