Funkcioner SNS slao fotografije polnog organa saradniciPo svedočenju Gorana Rakočevića, koje prenose Kikindske, njegova ćerka A. E. (24), doživela je seksualno uznemiravanje od dr Milovana Blažića (72), poznatog kikindskog lekara, odbornika Srpske napredne stranke i donedavnog predsednika Skupštine grada.

Ovaj slučaj zaokupira kikindsku javnost poslednjih dana, otkako su na društvenim mrežama objavljene skaradne fotografije koje je Blažić sredinom marta poslao u Viber porukama svojoj saradnici u privatnoj ordinaciji „Blažić Diabet-cor“.

A. R. je od 2019. godine radila kao medicinska sestra u Blažićevoj privatnoj praksi, a kako je ispričao njen otac Kikindskim, poslednjih meseci je primetila nametljivo ponašanje svog poslodavca. Sve je kulminiralo 18. marta kada je sa broja telefona dr Blažića dobila više fotografija muškog polnog organa.

„Ćerka je došla kući potresena i uplašena, jer joj je pred kraj radnog vremena stigla prva poruka sa Blažićevog broja. Do uveče je stiglo još nekoliko sličnih slika i ne samo da nema sumnje da je poslato sa njegovog broja, već se prepoznaje i njegova garderoba i nameštej iz ordinacije“ priča Rakočević za Kikindske.

On je sutradan otišao do sina dr Blažića, takođe lekara, koji u istom prostoru drži svoju ginekološku ordinaciju, i požalio mu se i saopštio da se njegova ćerka više neće vraćati na posao. Mlađi Blažić ga je zamolio da ne podnose krivičnu prijavu i da se sve reše dogovorom. U narednim danima obojica su slali SMS poruke, objašnjavajući da je sve posledica pogrešnog upravljanja mobilnim aparatom i da su spremni da se mimo suda dogovore.

Kako objašnjava Rakočević, njegova ćerka nipošto nije želela da se vraća na posao u Blažićevoj ordinaciji, ali se dvoumila da li da prijavljuje slučaj, što iz straha jer je Blažić uticajan u gradu, što zbog nelagode kojoj će biti izložena ako sve izađe u javnost.

Angažovali su advokata, koji je kontaktirao Blažiće i dogovor o nadoknadi je postignut, međutim prošle nedelje Rakočević i njegova ćerka pozvani su u kikindsku policiju da se izjasne povodom prijave koju je protiv njih podneo Milovan Blažić, optužujući ih za iznudu.

„Dok smo mi bili u šoku i neznanju, Blažići su izmislili da smo ih ucenjivali i sve se okrenulo naglavačke. Nakon što smo izašli iz policije i moja starija ćerka i ja otišli smo do Stanislava Blažića da se raspravimo, jer takvo podmetanje nismo očekivali. Tada nam je on poručio da im ne možemo ništa, da su oni moćni i da nam je bolje da se povučemo“, tvrdi Rakočević.

Nakon toga starija ćerka postavlja slike na Fejsbuku i objavljuje da su delo Milovana Blažića, što je izazvalo ogromnu pažnju Kikinđana i to je tema koja preovlađuje poslednjih dana u gradu.

Kako saznaju Kikindske, policija je krenula u istragu, oduzeti su mobilni aparati devojke i Blažića i poslati na veštačenje. Međutim, dan nakon ovog slučaja Blažićev mobilni telefon je bio na „čišćenju“ i u njemu više nema tragova o neprimerenoj korespodenciji sa medicinskim osobljem.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi nisu mogli da daju informacije redakciji Kikindskih novina, jer je predmet u radu i još uvek nema krivične prijave. Oni su naveli da se čekaju izveštaji policije, a u Policijskoj stanici Kikinda za sada nema glasa i niko nije voljan da bilo šta iznosi u javnost.

Po rečima Gorana Rakočevića, Milovan Blažić je uticajni funkcioner Srpske napredne stranke i lako je moguće da ceo slučaj bude zataškan i da je zato prelomio da se obrati redakciji Kikindskih.

„Ja sam član SNS-a, to ne krijem, mada nisam aktivan, i zato sam nedavno prvo poslao slike na imejl stranke i tekst u kojem im pojašnjavam kakve gadosti naš funkcioner i odbornik šalje ženama, a zatim sam i otišao do sedišta Gradskog odbora, ali osim prekora sekretarice ništa drugo nisam dobio. Niko me od vodećih ljudi nije do danas nazvao, a čuo sam da su upoznati sa slučajem“, kaže Rakočević i dodaje da će njegova ćerka i zvanično tužilaštvo podneti krivičnu prijavu zbog seksualnog ugrožavanja.

Milovan Blažić nije bio dostupan za pitanja Kikindskih, a iz prepiske sa A. R, u je imao uvid i naš portal, pravdao se tehničkom greškom i neznanjem u rukovanju mobilnim telefonom.

Njegov sin, dr Stanislav Blažić, kratko je poručio da nema komentar na navode Rakočevića, jer, kako kaže, „sve su to laži i neistine“.

Milovan Blažić je internista i ceo radni vek proveo je u Zdravstvenom centru u Kikindi i obavljao načelničke i direktorske funkcije.

Nakon odlaska u penziju otvorio je privatnu ordinaciju. Bio je visoki funkcioner Saveza komunista krajem osamdesetih, a potom i Socijalističke partije Srbije, čiji je bio poslanik u prvom višestranačkom sazivu Skupštine Srbije. Nakon sukoba u partiji, pridružuje se rođenom bratu Branislavu u Srpskoj radikalnoj stranci i krajem devedesetih zaslužuje i od te partije poslanički mandat. Posle pada crveno-crne koalicije napušta radikale, a ponovo se politički aktivira 2004. u Pokretu Bogoljuba Karića.

Pošto je svojio mandat koji je bio neophodan za većinu radikalima predvođenih njegovim bratom Branislavom, Milovan se vraća u SRS, a odatle sa skoro celim odborom priključuje se 2008. novoj Srpskoj naprednoj stranci. Nakon izbora 2016. godine izabran je za predsednika Skupštine grada i bio u stalnom radnom odnosu u Gradskoj upravi, ali je morao da odstupi dve godine kasnije, nakon što je utvrđeno da je u sukobu interesa, jer je istovremeno i vlasnik privatne ordinacije. Nakon poslednjih lokalnih izbora ponovo je izabran za odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Izvor: Nova.rs