BORIS DEŽULOVIĆ: Milanović je cijeli život na državnom budžetu, a nas zove parazitimaKolumnist i pisac Boris Dežulović za Dnevnik N1 je govorio o prosvjedu u uvali Vruja.

U 17 sati u uvali Vruja nedaleko od Brela počeo je prosvjed protiv devastacije te uvale ironično nazvan Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Vruju, podsjetimo, uništava poduzetnik Stipe Latković, financijer Milanovićeve kampanje i njegov suradnik. Milanović je prije par dana borce protiv devastacije Vruje nazvao zavidnim parazitima.

“Ovo je jedan potpuno uništen komad Hrvatske. Ovo je zapravo okupirano područje, javljamo se iz dijela teritorija zemlje koji je okupiran. Ovdje nema zakona, policije, vojske, građevinske inspekcije, predsjednika republike, osim na godišnjem, i pravosudnih institucija. Ovo je formalno-pravno okupiran teritorij”, rekao je Boris Dežulović.

Investitor Latković ne reagira?

“Skupilo se mnogo ljudi, to je zadnje upozorenje građana državi, naroda koji tu živi, da oslobodi ovaj teritorij, da se uspostavi teritorijalni integritet nad ovim prostorom. Ovdje je sve popločano, a tu su bili borovi. Predsjednik kaže da smo mi paraziti s balature, a ova država je ostala na parazitima s balature kao zadnjoj liniji obrane. Ovo se očito radi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, od Mesića, Josipovića do Milanovića. Ovo što vidite bili su Brijuni Josipovića, Mesića i Milanovića”, rekao je Dežulović.

Naglasio je kako Milanović nikada ništa svojom rukom nije napravio, a Stipu Latkovića predstavlja kao proizvođača robe.

“Milanović koji cijelog života živi na državnom budžetu nas zove parazitima. Mi smo se skupili, a sutra će Stipe Latković nastaviti svoj posao. To nam je jasno, no mi smo doveli hiljadu-dvije ljudi da se kupaju, da znaju da mogu, da je ovo njihovo. Ovo je katastarski čestica državne zemlje, nije Latkovićevo niti je ičija privatna prćija. Ovo je ironično nazvano festivalom, ova je zemlja cijela ironična, mi se samo obraćamo državi na način koji ona razumije”, rekao je Boris Dežulović.

Izvor: Index.hr, N1 Zagreb