Nađa Higl se sa porodicom preselila u SlovenijuNađa Higl, najbolja srpska plivačica svih vremena, sa porodicom se preselila u Sloveniju. Tiho, da niko ne zna.

Milan Boharević, suprug svetske prvakinje na 200 metara prsno iz Rima 2009. godine, dobio je posao u Ljubljani i sa njim su krenuli Nađa i njihovo dvoje dece. Velika šampionka je ovakav epilog najavila u aprilu, prilikom slučajnog susreta na bazenu u Pančevu.

„Imam školicu plivanja. Lepo je što radiš sa decom, daju ti energiju, dok si na bazenu zaboravljaš svakodnevne probleme. Međutim, kada se podvuče crta, teško je finansijski biti i na pozitivnoj nuli“, govorila je tada Nađa Higl.

Naredni korak je već tada znala.

„Najverovatanije odlazim iz Srbije, selim se sa porodicom u Ljubljanu. Već dugo suprug i ja to hoćemo da uradimo, ali nas je ova situacija sa koronavirusom malo usporila. Nadam se da ćemo sve završiti do kraja leta, kada najstarije dete treba da krene u školu.“

Finansijski momenat, iako važan, očigledno nije bio presudan u kreiranju odluke.

„Umorna sam od stalne borbe sa nevidljivim neprijateljima. Ljudi se ovde prelako potroše. Videli ste i da se Milorad Čavić vratio u Ameriku. Ko zna, možda smo i mi krivi jer ne znamo da se borimo na „pravi“ način“, govorila je Nađa.

Glavni razlog su deca i njihova budućnost.

„Da smo samo suprug i ja u pitanju možda bi i ostali. Navikli smo i pomirili se sa nekim stvarima. Međutim, zbog budućnosti naše dece, bolje je da odemo. Želim da odrastaju u uređenom sistemu u kojem će imati mnogo veće šanse da ispune svoje ambicije iz bilo koje oblasti“, istakla je Nađa Higl.

Jedna od najvećih sportistkinja u istoriji Srbije na kraju tog razgovora je istakla.

„Ne ljutim se ni na koga, ni od koga ništa ne tražim. Odlazimo jer mislimo da je to najbolje za našu porodicu.“ 

Izvor: N1 Beograd