DRAŽA PETROVIĆ - Lečenje Vučićem: Evo je banja!



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Kada su gročanske penzionere pre neki dan poveli na izlet u Banju Vrdnik, oni su nekim čudom završili u Banji Vučić.

Da su stigli u banju saznali su tek kada ih je vodič iz opštinskog odbora SNS Grocke istovario iz autobusa pred nekom binom u Busijama, gde je predsednik već zauzeo busiju, i gde im ništa nije ličilo na banjsko lečilište.

Vodič im je pokazao rukom u pravcu predsednika.

-Evo je banja! – uskliknuo je vodič iz OO SNS Grocke.

-Kako ste rekli!? – pitali su začuđeni penzioneri.

-Evo je banja! – opet je onaj vodič pokazao rukom u pravcu predsednika.

-Je l’ vi to psujete!? – pitali su penzioneri.

-Zašto? – pitao je vodič iz OO SNS.

-Ajd ponovite to što se rekli? – graknuli su penzioneri.

-Evo je banja! – ponovio je vodič iz opštinskog odbora SNS Grocke.

-Eto, vi gospodine psujete! Sram vas bilo! – ponovili su penzioneri.

-Ma vi ne shvatate! Eno je banja! – pokazao je opet u pravcu predsednika.

-Aman čoveče, najpre, ovo nije banja. Mi smo hteli u banju da lečimo stare koste. A drugo, gde vam je kućno vaspitanje kada nama, starijim ljudima, pominjete to što pominjete? – bili su već ljuti penzioneri iz Grocke koji su se spremali za celodnevni izlet u Vrdnik, a ne za poludnevni izlet u Busije, Banju Vučić.

Onda je turistički vodič iz OO SNS uzeo da penzionerima prezentuje sva lekovita svojstva predsednika Vučića, kako bi ih lično uverio da je ipak u pitanju banja.

Možda u Banji Vrdnik postoji lekovita voda, pričao im je turistički vodič, ali je ovde u Busijama, u Banji Vučić, nešto mnogo lekovitije od lekovite vode – lekoviti vođa!

-Lekoviti vođa je poznat po tome što nekog leči, a neko leleče! Leleču đilasovci, leleču strani plaćenici, leleču domaći plaćenici, ali svi mi ostali se lečimo  – objasnio je turistički vodič.

Ondak, rekao je onaj turistički vodič iz OO SNS – lekoviti vođa je poznat i po lekovitom blatu.

Najbolji rezultati lečenja vođinim lekovitim blatom, kazao je vodič, primećeni su kod gospodina Boška Obradovića.

-Njega je naš lekoviti vođa godinama mazao lekovitim blatom. Valjao ga je u blato najpre da je fašista, pa ga je valjao u blato da je ljotićevac, pa ga je valjao u blato da je „đilasovac“, i videli ste već danas pre podne – pole terapije lekovitim blatom, gospodin Boško se pojavio kod predsednika sa čašom vina, potpuno izlečen. On vam je najbolji primer da lekovito blato našeg lekovitog vođe čini čuda – objasnio je turistički SNS vodič.

Gročanski penzioneri su su mogli da se uvere u lekovita svojstva predsednika Vučića, najpoznatijeg banjskog lečilišta u jugoistočnoj Evropi, ali su, jelte, tog istog dana izjutra to isto mogli da vide i neki opozicioni lideri iz takozvane desnice.

I njima su rekli da idu u banju, tačnije da podrže Banja Luku.

I kad su ih doveli na Dedinje pokazano im je u pravcu predsednika Vučića.

-Evo je banja! – rekao im je onaj koji ih je odveo na Dedinje, pa im onda utrapio čaše vina i fotografisao ih za Instagram profil „buducnostsrbijeAV“.

Opet se desilo čudo u režiji lekovitog vođe i njegovog lekovitog blata: ljuti opozicionari, fašisti, ljotićevci & Crazy Radule, našli su se u Budućnosti Srbije AV, potpuno izlečeni.

Oni penzioneri iz Grocke bili su srećni: „Nas makar nisu slikali za Instagram profil buducnostsrbijeAV“.

Nisu samo penzioneri iz Grocke, i (d)verujem- ne (d)verujem opozicija osetili blagodeti Banje Vučić, nego i građanstvo ima osećaj da već skoro deset godina živi u ogromnom banjskom lečilištu.

Još kada se pojavio dražesni lik predsednika Vučića kao prvog potpredsednika Vlade, nema ko nije pomislio: „Evo je banja!“

Pa kada je dražesni lik predsednika postao premijer svi su takođe uskliknuli: „Evo je banja!“

Pa kad je isti dražesni lik postao predsednik horski se pevalo: „Evo je banja!“

Pa kad je postavio Vulina za bilo šta što je Vulin dosad bio, svi su se radovali: „Evo je banja!“

Pa kad je postavio Nešu S. za svašta, nije bilo sumnje: „Evo je banja!“

Uopšte, nema sumnje da je ovo gde trenutno živimo banja, samo jezički stručnjaci i rešavači jezičkih nedoumica nikako da se slože – da li se piše odvojeno ili spojeno?