Radnice rudarskih basena na prevaru dovedene kod Vučića



Umesto na prijem kod ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, kako im je prvobitno rečeno, radnice rudarskih basena Kolubare i Kostolca su dovedene u Predsedništvo Srbije, gde je povodom Dana rudara prijem organizovao Aleksandar Vučić.

Ne samo što nisu obavešne da će ići u Predsedništvo, već ih je Vučić izveo na binu, te smo zbunjene radnice bili u prilici da vidimo u živom programu, i u svim informativnim emisijama na televizijama, gde im se predsednik obratio i zahvalio na dolasku.

O promeni plana, da se umesto kod Zorane Mihajlović ide kod predsednika Vučića, radnice su obaveštene u autobusu, kada su već krenule ka Beogradu.

Jedan od zaposlenih Z. M, koji radi u kopu, javio se našoj redakciji nakon što su ga razočarane koleginice iz autobusa obavestile o promeni plana. On nam je objasnio da nije postojala obaveza odlaska na prijem, već su direktori pitali radnice da li žele da idu kod Zorane Mihajlović, a mnoge su pristale jer su htele da vide ministarku.

– Koleginice su juče komentarisale njen izgled, oblačenje, želele su da je vide uživo. Čitali smo i vaš tekst o gročanskim penzionerima koji su na prevaru odvedeni u Busije da slučaju Vučića, pa smo se u preduzeću šalili na taj račun: Šta ako i vas odvedu kod Vučića? – priča naš sagovornik, konstatujući da se šala pretvorila u realnost.

– Koleginice su pola devet krenule autobusom iz Lazarevca. Posle nekog vremena, jedna od njih mi je poslala poruku da su obaveštene o promeni plana, i da neće ići u ministarstvo, već u Predsedništvo gde će ih primiti Vučić – objašnjava Z. M. Osim iz Lazarevca, autobusi sa radnicama krenuli su i iz Kostolca.

Izvor: Danas