Penzionerka iz busa za Busije: Pala mi klapna što su nas vodili na Vučićev skup



Umesto da dan provedu u Vrdniku, grupa penzionera je završila na skupu koji je organizovovan u Busijama a na kojem je govorio predsednik Aleksandar Vučić. U razgovoru za Nova.rs, jedna od penzionerki koja se našla u autobusu koji ih je vozio, kaže da je niko nije pitao da li želi da ide u Busije. U udruženju penzionera iz Grocke tvrde da su svi bili obavešteni o poseti Busijama.

Penzionerka koja nije želela da joj otkrivamo ime,za Nova.rs priča da je predsednica Udruženja penzionera u Grockoj prethodno pozvala i pitala je da li želi da ide u Banju Vrdnik.

Ranije je, priča ona, bila pozvana da ide u Jagodinu, ali tada nije mogla da ide sa njima.

“Predsednica je usput pomenula Busije. Pitala sam je šta je to, ali nisam je razumela. Računam idemo u Vrdnik, u banju, ceo dan ću imati da odem u etno selo. Sve je besplatno, ali to nije bio problem jer mogu i da platim. Ručali smo u nekom restoranu blizu Vrdnika oko 12 sati. U pola dva smo stigli, a istovarili su nas ispred Ravanice. To je početak Vrdnika. Rekli su nam da se u pola četiri sastajemo i vraćamo se nazad”, priča naša sagovornica.

Ona navodi da su im rekli da autobus ne može u Banju, da bi do nje morali da pešače kilometar, a do etno sela, u koji je želela da ode, bar dva kilometra.

“Dok smo mi svratili, popili kafu, već je trebalo da se vraćamo. Meni i još gomili ljudi je bilo nešto sumnjivo. Došli smo do početka Banje i vraćamo se. Kad smo se vraćali, stali smo ispred Busija, kod neke benzinske pumpe, gde su nam rekli da ćemo dobiti neki poklončić. Meni klapna pala. Da bi nam na kraju doneli flašicu vode. Stajali smo 25 minuta, vozač nije otvarao autobus. Onda smo shvatili da smo dovedeni na miting. Oni su čekali i još neke autobuse”, kaže naša sagovornica, koja dodaje da je posle njih nekoliko izašlo iz autobusa.

„Nekako smo se snašli i otišli kući“.

Udruženje: Penzioneri bili obavešteni

Ljiljana Živković, predsednica Udruženja penzionera iz Grocke, koja je pozivala penzionere na ovaj put, kaže da su penzioneri bili u Vrdniku, u Rumi na ručku, a potom na izletu.

“Svratili su u Banju u Vrdnik. Tamo smo šetali, išli u kafane, na sladoled. Gde je ko hteo, šetao je. To je po planu i programu. Dogovoreno je bilo i da se svrati i u Busije”, navodi ona za “Novu”.

Ona dodaje da su penzioneri bili upoznati gde idu, zašto idu i kako idu. Upitana zašto se uopšte išlo u Busije na izlet i da li je tačno da nisu bili u Banji, Živković kaže da to ne može da potvrdi.

“Nisam bila organizator toga. Ja sam samo izvršno lice. Postojao je vođa puta koji je sve to organizovao i vodio”, odgovara ona i dodaje da je organizator bila Opština Grocka.

Izvor: Nova.rs