Zašto su za Vučića i Vulina kredibilni Šarić i Legija, a Belivuk i Miljković nisu?!



Stranka slobode i pravde poziva javno tužilaštvo da hitno ispita sve navode iz odbrana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o njihovoj saradnji sa Aleksandrom Vučićem i Aleksandrom Vulinom. Nevešti izgovori Vučića i Vulina da su to samo izmišljotine besprizornih ubica neće proći, zato što već cela Srbija zna da je narko klan Zvicera i Belivuka uživao direktnu podršku više visokih funkcionera Vlade Republike Srbije, a posebno MUP-a.

Zna se da je ove ubice i trgovce drogom na tribine FK “Partizan” doveo Novak Nedić, generalni sekretar i Vučićeve i sadašnje Vlade, koji im je omogućio i vežbanje u streljani Vojske RS. Takođe, znamo da im je MUP vraćao oduzeta vozila preko kabineta ministra Stefanovića, tačnije preko Gorana Papića. Zna se da su dokazi o DNK Belivuka za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. volšebno nestajali iz postupaka pred sudom, a da je tužilaštvo na to ostalo gluvo i nemo. Znamo da su ovi isti kriminalci tukli građane na protestima 2020. godine pred Skupštinom. Svi mi znamo ko ih je štitio, a sad to može i mora da se dokaže.

Ukoliko su navodi Darka Šarića iz 2014. godine o povezanosti tadašnjih čelnika policije sa njegovim klanom bili toliko kredibilni da je čak i MUP formirao posebnu radnu grupu da to ispita, a na insistiranje specijalnog tužioca za organizovani kriminal, logično je pitanje zašto se to ne učini i sa navodima Veljka Belivuka? Da li Vulin i Vučić više veruju Šariću, nego Belivuku? Ili se plaše da će ih istinitost iskaza Miljkovića i Belivuka oterati na više desetina godina u zatvor? Utoliko pre, jer su se Šarićevi navodi pokazali netačnim, ali su poslužili taman toliko da se smeni tadašnji vrh UKP-a i dovede novi, za koji se ispostavilo da je sarađivao sa ubicama iz Ritopeka.

Zašto je i Aleksandar Vulin 2016. godine tražio da tužilaštvo ispita navode Milorada Ulemeka Legije o navodnoj nagradi za hapšenje Slobodana Miloševića, koju je navodno uzeo neko od čelnika DOS-a, a sada se protivi proveri svoje umešanosti u aktivnosti klana Veljka Belivuka? Kako su to i Legija i Šarić kredibilni izvori za tužilaštvo, a Belivuk i Miljković nisu, iako su godinama činili zverstva po Beogradu bez straha od hapšenja?

SSP upozorava sve nadležne tužioce – ukoliko svojim nečinjenjem omoguće nekažnjavanje pojedinaca koji su pružali političku podršku klanu Belivuk, svi do jednog će odgovarati zajedno sa njima, jer je na tužiocima zakonska odgovornost i obaveza da štite građane Srbije od kriminalaca, što do sada nisu činili, već obrnuto, štitili su i time podržavali kriminalce.