Umesto da odgovori zašto sada sumnja u poligraf, Vučić se bavi radom N1



Na ozbiljna pitanja o tome kako predstavnici vlasti, posle puštanja iz pritvora Predraga Koluvije, rangiraju slučaj Jovanjica i otkud se odjednom pojavila sumnja u poligrafsko testiranje policajaca koji su uhapsili Koluviju, predsednik države prvo je poručio da je televizija N1 6.357 puta njegovog brata Andreja Vučića povezivala sa tim slučajem i, kako je rekao, zbog toga se nije izvinila. Potom je pozvao N1 da prisustvuje njegovom sledećem poligrafskom testiranju.

Kako to slučaj Jovanjica deluje, kad se novinarima predlaže da mikrofon zamene poligrafom.

„Molio bih vas da vi budete prisutni, baš vi sa N1, pa ćemo da ponovimo i da nađete kojeg god hoćete poligrafistu, ne Kojićevog brata, koga god i na ista pitanja od tada da odgovorim i na svako pitanje vezano za Belivuka i Jovanjicu, na svako. Da budete prisutni i vi da odredite pitanja“, rekao je Vučić ranije danas.

A samo smo pitali da li je tačno da je glavni poligrafista u MUP-u rođeni brat Ivice Kojića, šefa kabineta predsednika države i otkud odjednom vlast ne veruje u do sada nepogrešivu spravu, tj. sumnja da su na prva dva poligrafska ispitivanja inspektora koji su radili na slučaju „Jovanjica“ pitanja bila dogovorena, pa su morali da budu pozvani i treći put.

„To je svojevrstan pritisak na ljude, nekoliko poligrafisanja znači apsolutni pritisak na policiju da samostalno radi svoj posao i to u onim slučajevima kada oni koji su naručivali poligraf nisu bili zadovoljni odgovorima i kada im se to ne uklapa u onaj scenario koji su zamislili vezano za aferu Jovanjica“, kaže bivši načelnik VBA Momir Stojanović.

„Kako je moguće da nekoga ne puštate iz pritvora već dve godine, kao da je ubio 700 ljudi“ – te svoje reči predsednik je pojasnio tako da vlasnik 1,6 tona marihuane, kako kaže, ne može da bude u rangu onih koji ubijaju ljude i prave od njih ćevape. Koluvija će odgovarati, poručuje Vučić, pa postavlja pitanje:

„A odakle vama, kada govorite o Jovanjici, priča o tome da je moj brat na bilo koji način učestvovao u tome? Znate li koliko ste vi to puta ponovoli za dve godine, sad ću vam reći tačno – 6.357 puta, to su mi dostavili pre tri, četiri dana. 6357 puta ste lagali i obmanjivali javnost“.

A ministar odbrane ćutke i u stopu na Sajmu naoružanja pratio predsednika.

Jedno „tako je“ i još samo par reči u nastavku predsednikovog obraćanja medijima…

Stefanovićev stav o raspletu slučajeva i afera koji se za njega vezuju nismo čuli.

„To šta imam ili nemam da kažem Nebojši Stefanoviću, rekao sam mu pre godinu dana i što se mene tiče – to sam tada završio. Drugo je pitanje oko nekih drugih stvari, nekih drugih ljudi i odnosa nadležnih organa i to je sve. Tako da nemojte da brinete o Nebojši Stefanoviću vi naše unutarstranačke stvari rešavamo onako kako treba da rešavamo, a ono što je pitanje države, to rešavaju državni organi“, rekao je Vučić.

Inače, portal Nova prenosi informaciju da se policajci Milenković i Mitić koji su uhapsili Koluviju i koji su pošto su prošli dva poligrafska ispitivanja, odbila da odgovaraju i treći put, ne oglašavaju i ne reaguju na brojne uvrede i kampanju koju vode državni funkcioneri i brojni mediji protiv njih. Kažu da su maksimalno angažovani na daljem razotkrivanju svih učesnika i dodatnih dokaza u slučaju Jovanjica. 

Izvor: N1 Beograd