Užičani u znak protesta napunili kafić koji je zbog Đilasa zatvorila poreska inspekcijaU Užicu, građani su, posle odluke poreske inspekcije da zatvori kafić u kome sedeo lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, u znak protesta popunili sva mesta i popili piće, kako bi podržali vlasnike, preneo je portal Nova.rs.

U petak u bašti tog kafića sa Đilasom su sedeli i Užičani Milan Todorović i Željko Bacotić koji su rekli da je izbor kafića bio njihov i među svim lokalima na užičkom trgu, jer u bašti ovog najduže ima sunca.

Tu posetu, u Đilasovom društvu, vide kao isključiv i jedini razlog odluke poreske inspekcije da kafić zatvore.

Predsednik SSP Užice Aleksandar Veselinović je rekao da je u pitanju odmazda za uspešno organizovan promotivni skup SSP u Užicu.

Kafić će od srede biti zatvoren na 15 dana.

Đilas je izjavio ranije danas, povodom naloga inspekcije u Užicu o zatvaranju kafića u kome je boravio, da to nije prvi put da se vlasnici ugostiteljskih objekata kažnjavaju zato što su dozvolili njemu i njegovim saradnicima da popiju piće u njihovim lokalima.

Đilas je rekao da su i u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji zatvarani lokali u kojima je sa saradnicima ručao, a više puta vlasnici restorana su ih molili da ne dolaze jer su znali da će imati probleme.

Izvor: Beta, Nova.rs, Danas