Govor mržnje trešti sa Pinka, Marinika Tepić proglašena za narodnog neprijatelja



Komentarišući blokade puteva koje su u subotu organizovane širom Srbije u znak protesta zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu, reditelj Dragoslav Bokan je u izjavi za TV Pink vređao potpresednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za nacionalnog neprijatelja.

„Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi…’ Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neptrijatelj, ne samo ideološki i politički“, rekao je Bokan.

Posle ove izjave oglasila se Marinika Tepić koja je najavila podnošenje krivične prijave za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje.

Podsetimo, ekološki aktivisti i građani blokirali su u subotu saobraćaj u više gradova protestujući zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

U pojedinim mestima došlo je do koškanja i odgurivanja sa policijom, a najozbiljniji incident se dogodio u Šapcu, gde se policija povukla sa blokade mosta preko Save, a nedugo zatim je na okupljene građane krenuo bager, za kojim su išli i batinaši naoružani motkama i čekićima.

Bager je zaustavio učesnik blokade Dragan Milovanović Crni koji je tom prilikom čoveku koji je upravljao vozilom naneo telesne povrede, zbog čega je istog dana bio uhapšen, a danas je pušten da se brani sa slobode.

Vozač bagera i momci koji su motkama i čekičima tukli okupljene građane, s druge strane, nisu bili privedeni, niti se protiv njih vodi ikakav postupak.

Predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke, među kojima i predsednica Vlade Ana Brnabić, su prethodnih dana u više navrata blokade puteva okarakterisali kao fašizam.

Izvor: N1 Beograd