"Mi smo uvek tu": Vulinov i Vučićev batinaš u spotu MUP-a



Komandir policijske stanice Savski venac Aleksandar Krstić učestvovao je pre dve godine u kampanji MUP-a, pod sloganom "Mi smo uvek tu". Da su pripadnici MUP-a tu da prete, udaraju, guraju goloruki narod i žene, videli smo kada je Krstić ovo demonstrirao nad građanima koji su mirno blokirali puteve.

Vučićev i Vulinov batinaš je svojim nasilničkim i bahatim ponašanjem pokazao kako pojedini pripadnici policije, služeći prvenstveno naprednjačkom režimu zamišljaju da služenje građanima Srbije treba da izgleda.

Pre svega dve godine Krstić je sa ekrana građanima poručivao da je tu za njih kako bi "osigurao njihovu bezbednost". Ovaj napredni policajac sada je, međutim, pokazao da za njega čuvanje građana znači da im se preti, da se isti guraju i da se žene bacaju preko ograde.

Ovo nije bio prvi primer Krstićeve bahatosti jer je 3. aprila, neposredno nakog brutalnog izbacivanja iz stana i teškog maltretiranja devedesetogodišnje Mare Džanković i njene ćerke Danijele od strane izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, upao u stan, oteo joj telefon, uhvatio je za ruke i izneo iz stana zajedno sa još jednim policajcem koji ju je držao za noge.

Sada je nasilnik samo još brže, jače i bolje demonstrirao svoju silu kada je na protestima maltretirao građane za koje bi trebalo da je "uvek tu".

Izvor: Direktno.rs