Ispred Vučićevog bilborda na hotelu „Ambasador“ donet džinovski ekološki sendvič



Učesnici protesta u Nišu došli su do centralnog gradskog trga, ispred hotela Ambasador, na kojem je prethodnih dana postavljen veliki bilbord sa likom predsednika Aleksandra Vučića. Među učesnicima protesta je i niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević koji je doneo "ekološki sendvič" za predsednika.

„Ideju mi je dao moj omiljeni predsedmnik Aleksandar Vučić, kad je jeo sednvič u onom autobusu. Tu ima razne travke, ludaje, bunike, ima i pelina, i ja to njemu poklanjam“, rekao je Blagojević koji je javnosti poznat kao neko ko je ranije vraćao predsedniku pakete koje je slao penzionerima.

„On je meni slao svašta, pa sam ja njemu vraćao svašta. Vratio sam mu vitamine, i on mi je odgovorio iz Brisela, gde se vodila bitka za Kosovo sa Kurtijem“, podsetio je Blagojević u razgovoru sa reporterom TV N1 u centru Niša.

Komentarišući bilbord postavljen preko cele fasade 15-spratnog hotela u centru Niša, Blagojević je rekao da je to klasičan kult lič nosti, kao kod Staljina i Tita.

Poručio je i da je na današnjem protestu jer se protivi otvaranju rudnika litijuma komapnije Rio Tinto u Srbiji.

Podsetimo, nakon što je počelo postavljanje bilborda sa predsednikovim likom, protivnici postavljanja su „oborili“ ocenu ovog objekta na Guglu – sa 4,6, na čak 1,0.

Sam predsednik je izjavio da nije prošao pored hotela „Ambasador“ i dodao da ni od kog nije tražio da to uradi.

„Ne shvatam čemu cela histerija oko toga“, rekao je Vučić.

Izvor: N1 Beograd