Mladić koji je pitao Brnabić o 600 miliona za Premijer ligu: Ćutanje nije opcijaNemanja Obradović, mladić iz Temerina, koji je privukao pažnju javnosti i korisnika društvenih mreža pitanjem koje je uputio premijerki Ani Brnabić na skupu u Nišu, navodeći da je za kupovinu prenosa Premijer lige dato 600 miliona evra, a da je video jednu procenu po kojoj za 710 miliona evra cela Vojvodina mogla da pije zdravu pijaću vodu, pozvao je građane Srbije na protest u subotu. "Ima nas mnogo! Ne znam šta je rešenje, al ćutanje više nije opcija. Vidimo se u subotu na ulici", poručio je Nemanja Obradović.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević, boravile su pre nekoliko danu Naučno tehnološkom parku u Nišu na skupu “Dijalog sa mladima” u organizaciji Krovne organizacije mladih.

Pored priče o problemima mladih, poput nezaposlenosti, skup je i obležio govor Nemanje Obradovića, koji je podsetio premijerku da Srbija izdvaja 600 miliona evra za pravo prenosa Premijer lige Engleske, a da je 710 miliona potrebno kako bi kompletna Vojvodina dobila pijaću vodu.

„Ja jako volim Srbiju, ali mislim da dolazim u situaciju kad ću, možda, morati da učinim taj korak, zato što u mom gradu mi nemamo pijaću vodu punih 18 godina. I to je veliki problem. Voda je elementarna stvar i to mora da bude normalno“, naveo je on, dodajući da je problem pijaće vode u Vojvodini rešiv.

„Čak sam negde i video jednu procenu gde se kaže da nam treba 710 miliona evra da cela Vojvodina pije zdravu pijaću vodu. Jedna od procena pre desetak godina… Ja znam da smo mi u julu ove godine dali 600 miliona evra za direktan prenos Premijer lige. Ne znam šta nam je prioritet, ali mene jako brine ova situacija, ja želim da ostanem ovde, želim ovde da gradim porodicu. Mislim da smo u jako velikoj opasnosti, zato vas molim da reagujete, ovo vam govorim zbog mog Temerina jer mesta koja ne brinu o mladima, nažalost ostaju bez njih“, rekao je u Nišu ovaj mladić ovaj mladić premijerki.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je to bio njen treći susret sa mladima sa kojima je razgovarala o izmenama zakona o mladima i o volontiranju, kao i o prioritetima mladih za novu Nacionalnu strategiju za mlade.

“Nezaposlenost mladih kontinuirano opada ali je u ovom trenutku relativno visok stepen nezaposlenosti mladih u Republici Srbiji i iznosi oko 23 posto. Mi nismo zadovoljni s tim, iako je nekada bilo i preko 51 posto. U trećem kvartalu prošle godine je bilo mislim oko 27 posto, u trećem kvartalu ove godine 23 posto, ali moramo bolje”, navela je Ana Brnabić.

Izvor: N1 Beograd