Konstraktina numera „In corpore sano“ nominovana za najbolji tekst ovogodišnjeg EvrosongaPesma „In corpore sano“ kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, objavio je portal Eurostory.nl.

„Uvodna rečenica za ‘In corpore sano’ bi mogla biti najupečatljivija uvodna rečenica svih pesama Evrovizije kroz istoriju: „Koja li je tajna zdrave kose, Megan Markl?“. Nakon izlaganja o hidrataciji i kesama ispod očiju, imamo replike na temu. … slezina. Deo tela koji se takođe nikada ranije nije pominjao na takmičenju za Evroviziju. Ostatak tekstova je prilično bizaran, ali ne i nekoherentan: oni se zapravo grade ka argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravstvenih zahteva postavljenih za javne ličnosti. Završetak gotovo očajnim: „Šta ćemo sada?““, napisao je portal Eurostory.nl komentarišući Konstraktinu pesmu.

Pored teksta Konstraktine numere „In corpore sano“, nominovane su i pesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske, a dobitnika nagrade biraju žiri i publika koja može da glasa na portalu Eurostory.nl.

Izvor: Danas online