Piše Ranko Pivljanin: Prolećna bajka, kukala nam majka



Ranko Pivljanin, kolumna za portal Nova.rs

Đilas je od tajkuna i lopova postao gospodin. Vučić mu rekao - da i sad se narod pita kad će biti svadba. Željko Mitrović je počeo da uvažava realnost. Tim gore po realnost. Dragan J. Vučićević objavljuje kako će Putin da baci atomsku bombu – rekli mu iz CIA! Tužen je Milorad Grčić, a ne oni koji su tu fizionomiju postavili za direktora prvo Kolubare, pa onda i EPS-a. Vlada po kojoj se muvaju oni koji su kupovali diplome (bez PDV-a i fiskanog računa, naravno) i plagirali doktorate, uvodi fiskalne kase na pijacama. Tvrd vam stojim da će ih uvesti seljacima i istinskim poljoprivrednim proizvođačima, a da će se nakupci, preprodavci i šverceri opet izvući.

Predsednik primio i hipnotizirao pijačare, oni veruju da će im rešiti problem. I hoće, zna čovek sve o pijačarskoj trgovini – celu Srbiju je pretvorio u buvljak. Šta je krompir za čoveka koji kupuje ljude. Ako ne verujete, pitajte Rome i Srđana Šajna. Samo dušu imaju i na nju su im okačili cenu!

Nova garnitura stanara one zgrade ispred koje se propinju Rosandićevi konji, oblizuje se na skupštinske ćevape i jeftinu kafu! Palma, za promenu, đuska po Hurgadi i poručuje kako Srbija spremno čeka novu ekonomsku krizu! E, sad mi je lakše.

Ivica Dačić topi salo na roštilju koji mu je podložio Vučić i smišlja način na koji će se odreći Putina. Goran Vesić banuo pred Slovake u Boljevcima da proslavi katolički Uskrs i propast Aleksandra Šapića koji će, po svoj prilici, opet biti predsednik opštine Novi Beograd u kojoj je izgubio. A Vesić će, vele, ili u novu Vladu ili na čelo preduzeća koje će da gradi metro. Naći će se već neko podzemlje za njega.

Ana Brnabić merka gde bi mogla u inostranstvo – otprilike tamo negde gde se koristi engleski jezik, pošto se sa srpskim baš i nije snalazila. Aleksandar Vulin se raspituje kod žene kako joj stoje akcije kod one tetke u Kanadi, jer će ga izgleda Vučić konačno poslušati i neće ga uzeti u novu vlast. Zato, izgleda, hoće ( pre će biti, mora) Nebojšu Stefanovića koji se pokazao kao čudo prirode i (naprednjačkog) društva. Za čovekom se vuku onoliki repovi a ni na jedan mu se nije moglo stati.

Darko Šarić se po Specijalnom sudu raspituje da li su mu tamo sačuvali mobilne i satelitske telefone, pošto se, silom prilika i Europola, vratio u „ofis“ u Ustaničkoj. A taman se bio privikao na raskoš svoje vile na Dedinju.

Sad i Predrag Koluvija strahuje za slobodu, a prolećna setva u punom jeku. Zagorka Dolovac i dalje radi na patentu za nevidljivost, skoro da je tu stvar privela kraju. Nataša Jovanović, ovaj put kao naprednjakinja, se vraća u parlament. Ko nas je kleo nije dangubio. Boris Tadić se ljuti na sve oko sebe što nije prošao na izborima. Umesto da se stidi što je, kao dvostruki predsednik države, doveo sebe u situaciju da se bori za cenzus od tri odsto, on plače što ga nije preskočio.

Ajmo ljudi.., ali odavde!