Boris Dežulović u gostima kod Zorana Kesića„Kada smo 2013. godine tek počeli da brojimo minute ovih naših '24 minuta', imali smo spisak. Što bi neki mnogo opasni momci rekli – spisak postoji! Pa postoji spisak careva, mi ga napravili. Jedno od prvih imena na tom našem spisku, koga bismo voleli da ugostimo i upoznamo bilo je ime našeg večerašnjeg gosta. I evo ga! Ni deset godina nije prošlo, a sa nama je večeras novinar, kolumnista i pisac, Boris Dežulović“, tim riječima je Zoran Kesić, autor i voditelj popularne emisije „24 minute sa Zoranom Kesićem“, najavio gostovanje Borisa Dežulovića.

U zanimljivom razgovoru Dežulović je bio potpuno otvoren pa je na Kesićevo pitanje kamo ide rat u Ukrajini odgovorio – „Ide u pizdu materinu“ – dodavši da ne treba biti neki veliki geostrateg kako bi se to zaključilo. Primijetio je i da rat u Ukrajini neodoljivo podsjeća na ratove devedesetih na ovim prostorima i da je teško izbjeći neke usporedbe.

Inače, Dežulović je boravio u Beogradu povodom promocije svoje knjige “Summa atheologiae” u tamošnjem klubu Krokodil, pa je Kesić iskoristio priliku da ga usputno ugosti. Kesić je Dežulovićevu knjigu u šali predstavio kao knjigu zbog koje će autor gorjeti u paklu, a potom pitao svog gosta kakva je to njegova veza s crkvom i svećenstvom. 

„Ja sam turbo cattolico“, odgovorio je Dežulović objasnivši kako je ponosni vlasnik svih sakramenata, te da mu samo još nedostaje posljednje pomazanje. 

Na kraju emisije održan je i vrlo duhoviti duel Dežulovića i Kesića, na temu rivaliteta između Hrvatske i Srbije ili, kako bi to Kesić rekao – „ajde da ga merimo“. Pogledajte…


Izvor: Lupiga.com, 24 minuta sa Zoranom Kesićem