Mihajlović: Vulin je lider malecke stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi



Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjvila je da joj je drago što predsednik Partije socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin priznaje da njegovi stavovi o "srpskom svetu" nisu zvanična politika Vlade u kojoj sedi.

Drago mi je što lider Pokreta socijalista, „malecke stranke koji zauzima veliko mesto u Vladi Srbije, ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste Vlade u kojoj sedi“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

„Ali takođe smatram da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade, počev od mene, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije. A oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona ističe da je pročitala program Pokreta socijalista naslovljen „borbena levica” koji je objavljen stranačkom sajtu.

„I u tom tekstu nigde nisam pronašla da se pominje ‘srpski svet’ i da se zalažu za tu ideju, kako tvrdi njihov lider. Sad, ili tekst nije apdejtovan, ili je sve to samo u glavi njihovog lidera“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Izvor: FoNet, N1 Beograd