Vulin: Strana služba želi da me skloni iz vlade, ili da budem njen špijun



Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ga je "jedna od najvećih obaveštajnih službi na svetu, ako ne i najveća", obavestila da su njegovi politički stavovi neprihvatljivi i da, ako ih ne promeni i ne napusti politiku lojalnosti prema predsedniku Aleksandru Vučiću, neće biti član vlade.

Vulin je za TV Pink rekao da mu je iz te obaveštajne službe poručene da će sve učiniti da ga kompromituju tako što će pokrenuti veliku medijsku kampanju i svaku drugu protiv njega, ako ne promeni političke stavove.

„Vučić je informisan o ovome od naših obaveštajnih službi da se ovo priprema i očekujem masovan napad na mene iduće nedelje, verovatno oko konstituisanja parlamenta“, rekao je Vulin, navodeći da je upoznat preko kojih medija će se to raditi.

Prema njegovim rečima, „uslov je bio da počne da radi za njih, da napusti svoju politiku“ kako se to ne bi desilo, a kako je dodao smetaju im njegovi stavovi kao što je „srpski svet“, odnos prema Evropskoj uniji, Rusiji.

„Neću po cenu glave, lako je izgubiti fotelju, glavu mogu da izgubim ali neću da budem špijun nijedne obaveštajne organizacije, radim samo za srpski narod i srpsku državu. Lojalan sam predsedniku svih Srba – Vučiću“, rekao je Vulin.

Dodao je da oni koji nisu bombardovali Srbiju nemaju želju da upravljaju sprskom vladom i ocenio da je cilj „kampanje koja se planira protiv njega da Vučić ne može da izdrži taj pritisak“.

„Da li će Vučić moći da izdrži – pritisak koji će krenuti na mene je manje važno, ono čemu se nadam – da izdrži pritisak i ne promeni svoju politiku. I naravno da ne dozvoli da mu vladu formiraju agenti“, rekao je Vulin, navodeći da je o tome obavestio Vučića što su uradile i naše službe, da su uporedili podatke i „to je to“.

Izvor: Beta, N1 Beograd