ZORAN KESIĆ i ekipa Njuz.neta - Kraljevi drameZoran Кesić i ekipa Njuz.net-a, kolumna za nedeljnik ''NIN''

Ovih dana desio se na javnoj sceni jedan nikada do sada viđeni sudar titana. Ne, nije se desio TV duel Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa, na to ćemo morati još da pričekamo. Desio se sudar Zadruge i Jutjuba, sukob generacije televizije i generacije Tiktoka, desio se sukob budženog drona i budženog lamborginija, desio se sukob TV tajkuna Željka Mitrovića i jutjubera Bake Praseta! U pauzama coktanja na nestašicu mleka i cenu pirinča od 400 i nešto dinara uz popust od 50 odsto, bili smo u prilici da ispratimo rijaliti i dramu dva majstora rijalitija i drame.

Sve je počelo tako što je Baka Prase optužio Željka Mitrovića da mu duguje novac. Jeste, jeste, prva normalna reakcija svih bila je: „Mitrović nekom duguje pare? Ma nemoguće!“, ali to sad nije ni bitno. Vlasnik Pinka uzvratio je optužbama da je Baka Prase finansirao klan Veljka Belivuka tako što im je plaćao reket, da je radio razna nemoralna nepočinstva ne bi li došao do preskupog auta, da je povezan sa smrću jutjuberke Кristine Кike Đukić, te da je spavao sa maloletnicom i da je još jednoj devojci namerno preneo bolest mononukleozu.

Ostali ste bez daha? Udahnite, jer ovo je tek početak. Baka Prase je, naravno, odgovorio tako što je potegao i priču o tome kako je Mitrovićev sin pregazio Andreu Bojanić na pešačkom prelazu, ali i stvari poput toga da Željko Mitrović duguje pare Veljku Belivuku i da je Mitrovićev sin blizak sa tim kriminalcem. Uključio se u ovaj bizarni okršaj i sam Mitrovićev sin Aleksandar, ali i muzički menadžer i političar Saša Mirković, te otac Bake Praseta sveštenik Nenad Ilić, kojeg je pomenuti Mirković optužio da diluje drogu iz Amsterdama.

Sve u svemu, izneli su, svako sa svoje strane, mnogo prljavog veša, a verovatno je jedan dobar deo svega toga tačan. Željko Mitrović je snimio pesmu u kojoj proziva Baku Praseta, takozvani distrek, tačnije imao je nameru da snimi to, ali snimio je pesmu koja bukvalno poziva na ubistvo momka, a najavio je i „dokumentarni film“ u kojem ćemo navodno saznati sve prljavštine o Baki. REM, možete da pogađate, nije ni prstom mrdnuo na otvorene pozive na ubistvo na nacionalnoj frekvenciji. Verovatno su se izmorili prethodnih dana dok su branili Pink od pravosuđa Crne Gore, gde je jutarnji program te televizije zabranjen na šest meseci. Izgleda da se Mitrović samo šalio kad je onomad obećao da će se popraviti i biti mnogo bolji dečko sa sve svojom televizijom ne bi li ponovo dobio nacionalnu frekvenciju, a možda REM to nije ni očekivao, možda su se svi oni samo lepo šalili i šegačili, a to što smo mi sve ozbiljno shvatili, to je naš problem.

Valjda neće samo u celom ovom haosu vlasniku Pinka proraditi i njegov pronalazački nerv, pa da odluči da smisli neko ubojito oružje kojim bi svoje pretnje iz distreka i lično realizovao. Uz direktan prenos i blagoslov REM-a, razume se. I možda vam je sve ovo delovalo pomalo šizofreno i nadasve nepotrebno, jer koga briga za svađu likova poput Bake Praseta i Željka Mitrovića, i verovatno biste bili u pravu, ali pogledajmo malo i svetliju stranu svega ovoga. Makar nakratko smo zaboravili na svakodnevna astronomska poskupljenja. Zaboravili smo i na to da nam je državno rukovodstvo mesec dana najavljivalo rat na Кosovu, a onda su se napravili blesavi kad su prihvatili zahteve Prištine u fazonu: „Rat? Кakav rat, ne znamo o čemu pričate“. Zaboravili smo i da pojma nemamo kako ćemo prezimiti zimu sa EPS-om koji su do kraja razvalili kvalitetni Vučićevi kadrovi, pa nas sad pozivaju da odvrćemo sijalice i kuvamo ručak noću, kad mu vreme nije. Sve to i još milion stvari, zahvaljujući dvojici kraljeva drame, zaboravili smo makar nakratko. Ali, ne bi trebalo nikako da ih zaboravimo potpuno. Ni te prave probleme, a ni ovu dvojicu veštih rijaliti igrača.