DRAŽA PETROVIĆ - Vidovita Zorka o Zorani Mihajlović



Draža Petrović, kolumna za ''Danas''

Lupanje je moja uža specijalnost, ali da je lupanje neophodan element svakog vizionarstva i da posle pojedinih lupetanja možeš da ispadneš izuzetno pametan, dokazuje snimak emisije „Pressing“ Jugoslava Ćosića od 25. marta 2015. godine, kada je Jugoslav Dragoljuba Žarkovića i Dragoljuba Petrovića, to jest mene, pitao ključno pitanje: „Postoji li neko ko ima kapacitet da ozbiljno vodi opoziciju?“

Žare je rekao: „Ima. Evo ja na primer, al neću!“

Petrović, to jest ja, analitičarski zamišljen kao Dejan Vuk Stanković i paranormalno zagledan u daljinu kao Ljubiša Trgovčević, rekao je: „Mislim da bi opoziciju dobro vodila, recimo, Zorana Mihajlović. Verujem da će se ozbiljna opozicija Vučiću desiti tek kad počnu da se otcepljuju određeni delovi SNS…“ – nešto sam još tu smušeno objašnjavao pa se na kraju za svaki slučaj ogradio: „Eto, ja sam lupio, Zorana Mihajlović.“

U amaterskom vidovnjaštvu koje praktikujem najvažnije je da se za svaki slučaj odmah diskretno ogradiš od svakog vizionarstva, pa i vizionarstva vezanog za Zoranu Mihajlović, ali je bitno da se posle sedam godina setiš toga i svima se pohvališ svojim paranormalnim sposobnostima predviđanja budućnosti u koju verujemo.

Tako da sam Vidovita Zorka postao zahvaljujući Zorki Mihajlović, popularnoj Zorani, kao dokaz da nisu svi vidovnjaci šarlatani, ima tu i poštenih pojedinaca koji poseduju sasvim očuvano treće oko, ima tu talentovanih naslednika Tarabića, Baba Vange i Nostradamusa, evo na primer moj slučaj.

Ako je ostalo zapisano po portalima tabloida da je Baba Vanga predvidela smrt kraljice Elizabete za 2022. godinu, da su Tarabići predvideli rat u Ukrajini, da je Melvudin Duvančić, Balkanski Nostradamus, predvideo razvod Severine i Kebinog sina, da je Marija Šerifović predvidela da će neki Mahir Mulalić da pobedi u „Zvezdama Granda“, ne vidim zašto ne bi ostalo zapisano da je Vidoviti Petrović, poznatom parapsihološkom metodom zvanom lupanje, još u martu 2015. predvideo da će Zorana Mihajlović da vodi srpsku opoziciju.

Jedini koji su u to vreme ozbiljno shvatili moje lupanje bili su, nećete verovati, članovi Predsedništva Srpske napredne stranke, poznatog parapsihološkog tela koje se povremeno sastaje, jerbo je, opet nećete verovati, na njihovoj sednici bilo reči o ovoj proročkoj izjavi.

Vrhovni naprednjaci su, javila mi je ptičica, sasvim ozbiljno razmatrali otkud meni ta paranormalna sposobnost da Zorku Mihajlović predvidim za vođu opozicije, kada to u to vreme nije znao ni Melvudin Duvančić, Balkanski Nostradamus, a Tarabići se tom oblašću srpske budućnosti uopšte nisu bavili.

Baba Vanga je, navodno, pominjala mogućnost da neka plava žena vodi srpsku opoziciju, ali stručnjaci za Baba Vangu smatraju da je mislila na Lepu Brenu.

Predsedništvo SNS, dakle, nije zasedalo povodom proročanstva da će se mladi Kojić i Severina kad-tad razvesti, što sam, verujte, znao i ja samo me niko nije pitao, nego povodom mog proročanstva o Mihajlović Zorani, koje je nastalo spontano jer prvo pravilo gostovanja na televiziji glasi – nije važno šta pričaš, važno je samo da što više pričaš unedogled.

Što je najgore, kao renomiranoj Vidovitoj Zorki, sad me svi pitaju – šta će biti sa Zorkom Mihajlović posle ispadanja iz Vlade?

Hm, naravno da imam stručno objašnjenje: Zorana je rođena 5. maja, u horoskopu je Bik. Natalne karte kažu da joj se kao Biku u političku karijeru umešao jedan Bizon, koji je stalno kritikovao, i nekoliko naprednjaka rođenih u znaku Ribe, od kojih su neki u podznaku Som, što je u svakom slučaju dobro za njenu budućnost, jer opozicioni birači više veruju Bikovima nego Bizonima i Ribama u podznaku Soma.

Retrogradni Vulin ući će joj u prvu kuću, jer će kao mogući direktor BIA svakako poslati nekog da joj instalira bubice po kući, a retrogradni Merkuri iz srpske opozicije će je jedno vreme merkati ispod oka, dok ne odluče šta da rade s njom.

Čak je i Jupiter, vrhovni Bog, na nju ljut ko deset ljutih gusara, što će joj olakšati simpatije kod opozicionog glasača rođenog u sazvežđu Baksuza. Opozicioni glasač je za ovih deset godina poplaveo, al’ ne zato što se farba, već nema ko ga nije svojeručno ofarbao.

Na kraju, zvezde su joj naklonjene jer se ovde stalno čeka da svane zora, a ima li bolje zore od nekog ko se zove Zorana? Zamislite samo slogan: „Sviće Zorana!“

Eto to je to, ako vas baš zanima. A mene ako se sete na Međunarodni dan vidovnjaka, sete se, ako ne – nikom ništa – to je bila moja dužnost da vam kažem.