Papaka i burka za podršku „bratskom narodu Rusije“: Vučić dobio poklon od Ramzana Kadirova



U ime čečenskog lidera Ramzana Kadirova, njegov savetnik u arapskim i muslimanskim zemljama Turko Daudov održao je radni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše grozny-inform.ru.

Turko Daudov je na početku razgovora preneo pozdrave iz Čečenije predsedniku Srbije i, preko njega, celom srpskom narodu.

„Danas u svetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je ceo zapadni svet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji.

S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“, rekao je Turko Daudov.

Zauzvrat, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na toplim rečima podrške Ramzana Ahmatovića Kadirova.

„Ruski narod je za nas bratski narod, a vekovna istorija je to dokazala više puta. Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom“, rekao je Aleksandar Vučić.

Turko Daudov je na kraju sastanka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručio nacionalnu burku i papaku, naglašavajući da je čvrstina Srba slična surovom karakteru planinara.

Izvor: Danas