DRAŽA PETROVIĆ - Bog nas je pogledao



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Divnu vest koja se u Srbiji čeka već vekovima u četvrtak uveče svečano je saopštio ovlašćeni nacionalni saopštavač divnih vesti, predsednik Vučić, kada je tokom intervjua RTS-u celoj naciji otkrio svetsku ekskluzivu: “Bog nas je pogledao!”

- Imate li dokaze za to? – pitao ga je voditelj, a predsednik je izvukao gomilu snimaka koje je za potrebe Srpske napredne stranke napravila svemirska agencija NASA, gde se jasno vide dva oka na nebu koja gledaju u pravcu Srbije.

- Otkud znate da ta dva oka pripadaju Bogu? Možda je neki vanzemaljac? – pitao je voditelj.

- Iz specijalizovanog odeljenja agencije NASA koje se zove NASASNS, i zadužena je da prati gde Bog u kom trenutku gleda, jasno nam je potvrđeno da je to pogled Gospoda Boga, i da u tom trenutku gleda baš u pravcu Srbije. Uostalom, vanzemaljci ne postoje, tako da je ta mogućnst isključena. Ovo je garantovano Bog – odgovorio je predsednik Vučić.

Gledaoci emisije onda su mogli da pogledaju još snimaka gde se vide dva oka na nebu kako dugo gledaju Srbiju, gledaju, gledaju, bez treptanja, pa se u jednom trenutku naglo sklope.

- Evo, vidite, Bog nas je pogledao i to je trajalo oko 350 sekundi, a onda je zaspao, jer i Bog mora ponekad da odspava – izanalizirao je predsednik Vučić ekskluzivne snimke agencije NASA, specijalizovanog odeljenja NASASNS.

U vanrednom živom uključenju potom se javio i patrijarh Porfirije, koji je potvrdio nalaze NASA, odeljenja NASASNS, rekavši: “Jes bogami, original Bog”, uključio se posle i Papa Franja koji je na latinskom rekao: “Bogus pogledus Serbius”, a definitivnu potvrdu dao je i Rade Bogdanović, fudbalski ekspert za sve, pa i za božju oftalmologiju, koji se slučajno zatekao ispred studija čekajući emisiju o Mundijalu.

I Srbija je počela da slavi, jer nije mala stvar kad vas Bog, posle svega što nam se desilo, konačno pogleda.

- Da nas je pogledao samo mesec dana ranije, možda bismo prošli grupu na Mundijalu, al nema veze, bolje ikad da nas Bog pogleda, nego nikad da nas Bog pogleda – bile su prve rekacije ushićenih građana Srbije koji su po ulicama proslavljali istorijski trenutak, posle kog ništa više neće biti isto.

E sad, ko nije gledao kako nas je Bog pogledao, mora mu se objasniti kako je taj naučno-fantastični spektakl izgledao u originalu: predsednik je te večeri u sedeo na RTS-u i pričao o litijumu, jer ko o čemu baba o uštipcima, ko o čemu predsednik o ustupcima (za Kosovo) i naravno – litijumu: “Litijum je strašno važan, mi smo napravili strašnu grešku, ali neću o tome. Šta mislite šta bi Loznica i Rađevina dobili sa 4-5.000 zaposlenih i sa platama od preko 1.000 evra… Za jedno 10-12 godina pričaće se koji će materijali da zamene litijum. Mislim da je to kalcijum karbonat, i to smo pronašli u Srbiji. A pronašli smo i novo nalazište zlata u drugom delu, jednom od najsiromašnijih u Srbiji. Bog nas pogledao”.

Iz predsednikovog originalnog citata sa RTS-a vidi se da možda ovo nije prvi put da nas je Bog pogledao, ali te prethodne poglede nije zabeležila NASA, odeljenje NASASNS, pa nismo mogli sa sigurnošću da potvrdimo taj biblijsko-naprednjački fenomen.

Najpre nas je izgleda Bog pogledao kada smo u nekoj radikalskoj zabiti pronašli bogata nalazišta predsednika Vučića, pa nas je pogledao kada smo pronašli bogato nalazište kadrova Srpske napredne stranke, pa nas je onda pogledao kada smo pronašli toplu vodu i još toplijeg vođu.

I logično je bilo da nas na kraju Bog pogleda tako što smo istovremeno na našoj teritoriji ponašli litijum, kalcijum-karbonat i zlato.

I tu nije kraj, božja oftalmologija će nas kad-tad dovesti do još većih otkrića.

- Bog nas je pogledao, u jednom od najsiromašnijih delova Srbije pronašli smo more, i ne samo more, nego smo pronašli i Rovinj, a u drugom delu Srbije pronašli smo Hurgadu – reći će predsednik za koji mesec.

- Bog nas je pogledao, pronašli smo Atlantidu ispod Jagodine – nastaviće za koji mesec.

- Bog nas je pogledao, pronašli dmo naftne bušotine u Krnjači veće od norveških i arapskih, kao i rudnik dijamanata u Svrljigu – biće i toga posle Atlanide ispod Jagodine.

A kod građana Srbije koji sve više misle da je Bog odavno od nas digo ruke, stvaraće se topli osećaj da su uhvatili Boga za onu stvar. Naravno, za bradu.

Dakle, nije važno da li verujete u Boga, važno je da verujete u bilo šta. Tako da će Srbija sa tolikim božjim znakovima sigurno ostati ovde gde je, Bogu iza tregera.