REM izdao dozvolu za emitovanje radio stanici sina Željka MitrovićaU polemici oko dodele pete nacionalne frekvencije, gotovo ispod radara je prošla vest da je Savet REM u ponedeljak izdao 11 dozvola za radio stanice koje emituju program za teritoriju Grada Beograda.

Među njima je i „Welcome to fun“ (WTF) radio, čiji je vlasnik i glavni i odgovorni urednik Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, vlasnika Pinka, piše Danas.

Činjenica da je sin krenuo očevim, medijskim stopama, ne bi bila neobična da navedeni radio nema nejasnu vlasničku strukturu.

Takođe, vesti koje emituje su na srpskom jeziku, ali iz Kine. Tako su slušaoci „WTF“ radija, pored muzike, svakodnevno informisani o tome šta se trenutno događa, ali u Kini.

Jedine informacije koje su vezane za Srbiju, odnosno Beograd, s obzirom da su dobili gradsku dozvolu za emitovanje, odnose se na vremensku prognozu.

Tragom istorijata „Welcome to fun“ radija, delimično se može objasniti kineski informativni program na srpskom.

Naime, WTF radio je do 2017. bio „Sport FM“, u vlasništvu novinara Zvonimira Šimuneca.

Šimunec je pre pet godina prodao radio izvesnoj kompaniji „Globalstars Media Limited“ sa sedištem na Kipru, čiji su vlasnici Lai Liang i Xu Wang.

Međutim, ostaje nejasno kakve veze sa kiparskom kompanijom u vlasništvu Kineza ima Aleksandar Mitrović.

Na to pitanje nije mogao da odgovori ni njegov otac.

„Možete me pitati za moje poslove i moje medije. Nemam pojma šta Aleksandar radi niti se mešam u njegove poslove“, istakao je Mitrović za Danas.

Kako je objavljeno na sajtu REM, dozvole za medijske usluge radio emitovanja za teritoriji Beograda dobile su, pored „Welcome to fun“ i stanice Radio Novosti, Radio Studio B, Naksi radio, Radio Top FM, Nostaldži, Radio S3 i S4, Radio Pink, Super FM i Radio TDI.

Kako je Danasu rečeno u REM-u, „WTF“ radio je na nedavnoj sednici Saveta, dobio šest od osam glasova, a time i dozvolu za pokrivenost na teritoriji Beograda.

Izvor: N1 Beograd, Danas