JELENA OBUĆINA - Gradonačelnik kaže da splavovi koji sada rade nisu legalni, pa ne postoje – ako ne postoje, šta je ono dole?



Jelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Inspiriše Srbija početkom '23. i to američke firme da još više dolaze, najavljuje ambasador. To inspiriše Đilasa da pita Hila - a šta tačno, ljudska prava, spoljna politika, sloboda medija? Neko inspirisan mogao bi reći - kapital zanima jeftina radna snaga i subvencije države, a možda i nešto strateški važnije, ali odgovor je izostao", rekla je na početku Dnevnika na TVv Nova S Jelena Obućina.

„A kad smo kod države, predsednika 3. januara inspiriše Koridor. Najavljuje gradnju najdužeg tunela i potrebu da se u Novoj još više radi i još više gradi.

Da se gradi potrudiće se Vesić. On je inspirisan da oslobodi 5.000 lokacija za gradnju ukidanjem naknade za konverziju. Kaže mu opozicija – pljačka će biti ne najveća u Srbiji, nego u Evropi.

A u Beogradu gradonačelnika potonuće splava inspiriše da traži podršku za uređenje obale i da kaže da ovi splavovi koji sada rade nisu legalni, pa ne postoje.

Nas to inspiriše da pitamo – ako ne postoje, šta je ono dole? Počeo je Dnevnik“, rekla je na kraju uvoda Jelena Obućina.

Izvor: Nova.rs