JELENA OBUĆINA - Predsednik konačno, pomalo, priznaje realnost. Doduše, to radi mutno, tiho i nerado...



Jelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Dobro veče u programu koji bere uši predsedniku i ne pita", rekla je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika na televiziji Nova S.

„Tako on kaže. A nije tačno. Uši su mu na mestu i on je dobro čuo, kao što smo i mi čuli Borelja. Juče su Srbija i Kosovo prihvatli evropski plan. O njemu neće biti dalje rasprave. Taj tekst je izbledeo crvene linije, ali ova redakcija pohvaljuje predsednika što konačno, pomalo, priznaje realnost. Doduše, to radi mutno, tiho i nerado. Ali radi. Čestitamo na hrabrosti, ako je tačno ono što Borelj kaže, da će to pomoći ljudima da bolje žive.

Mada, od jutros Drecun objašnjava da Borelj greši. Reakcije su mlake. Iako desničari traže Vučićevu ostavku, njihova je priča na vreme razvodnjena.

Skupštinska je rasprava na vreme završena, dok se još samo nazirala tema. Sada bi uz pomoć poslušnih redakcija trebalo objasniti ono što nećemo da znamo od ’99. Neće biti lako, ali pravac se zna i znaju ga svi. Videćemo da li će biti iskakanja.

Kao što optuženi ima pravo da se brani i lažima, tako i strana u pregovorima koja je rekla ‘da’, izgleda ima prava da to objašnjava nepreciznostima. A uši? Uši ima ko da čupa, ako se skrene s puta“, zaključila je Obućina.

Izvor: Nova.rs