Vučić: Do kraja godine novo povećanje penzija veće od 10 odsto, značajno će da rastu i plate



Predsednik Srbije Aleksandar Vućić najavio je na TV Hepi da će, ukoliko ne bude većih političkih problema, do kraja godine ponovo doći do velikog dvocifrenog povećanja penzija.

– Sagledaćemo situaciju u junu, a onda ćemo ići na veliko povećanje penzija, možda već od septembra. Biće veće od 10 odsto. Ljudi će biti vrlo zadovoljni. Značajno će da rastu i plate. Vidimo kako ide godina – rekao je Vučić.

Niko u Srbiji ne radi za 250 evra. To je jedan mali broj, a 85 odsto radi za mnogo više. Ali, kako je rekao, mi živimo u prošlosti i ne možemo da se oslobodimo te mantre. Zamolio je zato ljude da grade zemlju brže i jače.

Zamolio je i opoziciju da ne luduje sa svojim odlukama i gura zemlju u rat i da priča o izdajama, oni koji su se sakrivali ispod stola.

“U prva dva meseca ove godine predviđeni deficit je bio 51 milijardu, a nama je deficit svega devet milijardi evra”, rekao je Vučić i dodao da Srbija finansijski stoji dobro i da na računu imamo oko pet milijardi.

On je rekao da je Srbija i po platama prestigla države u regionu što je nekada izgledalo nemoguće.

“Crna Gora je u decembru imala 727 evra, mi 718 evra. Mi smo značajno uvećali plate od januara. Sačekajte mart, videćete kolike će plate da budu. Naša stopa javnog duga je svega zaključno sa februarom 50,8 odsto što je za 9,2 odsto ispod nivoa Mastrihta”, rekao je Vučić.

Izvor: Danas