Vučićev kum je slupao auto od čak 300.000 evra za kog su i milioneri na listama čekanja7. marta se u Beogradu desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Opel i superautomobil marke McLaren koji je vozio Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zanimljivo je i to da se ovde ne radi o bilo kakvom superautomobilu.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikola Petrović je sa svojim McLarenom u Užičku ulicu na Dedinju ulazio iz sporedne ulice i nije propustio vozača Opel Corse, pa je tom prilikom došlo do sudara.

Zanimljivo je da se ovde ne radi o bilo kakvom superautomobilu – ovo je McLaren 720S i kog pokreće 4.0 V8 motor sa dva turbo punjača koji razvija čak 720 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta. Ovaj model, u zavisnosti od opreme, ima cenu veću od 300.000 evra, a s obzirom na to da Srbija nema zvaničnog uvoznika McLaren automobila, ovaj primerak nije jednostavno ni nabaviti. Ipak, nije ga jednostavno kupiti ni tamo gde postoji ovlašćen prodavac McLarena, jer se godišnje proizvede svega 1.500 primeraka.

O kakvoj zveri se radi, najbolje govore podaci o ubrzanju i maksimalnoj brzini. McLaren 720S od 0 do 100 km/h stiže za svega 2,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 341 km/h.

Za ovakav McLaren postoje i duge liste čekanja, pa je pored ogromne količine novca, za kupovinu ovakvog sportskog automobila često potrebno i dosta strpljenja. Nismo sigurni da li veze i poznanstva mogu da pomognu da se ovaj proces ubrza, ali činjenica je da McLaren 720S nije jednostavno nabaviti, pogotovo u Srbiji.

Izvor: Nova.rs