JELENA OBUĆINA - Kad vlast, koja nije sudska, umisli da može da presuđuje, možda je istina da države ni nemaJelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Dobro veče u pravnoj državi slabašne pravde u kojoj svi imaju svoju istinu. U njoj Ćuruvijina porodica 24 godine čeka presudu. Istinu o nalogodavcima ubistva znaju", rekla je na početku Dnevnika na TV Nova S Jelena Obućina.

„Istinu zna i otac stradalog radnika u ‘Namenskoj’ u Lučanima. Po pravdu je u Ivanjicu išao 147 puta, 147 puta istu traumu prolazio koju živi od smrti sina. I na kraju presuda je na tri godine – duplo kraća od perioda koliko je trajao sudski proces.

Nek sud i tužilaštvo odluče da li je snimak njegovog zamenika autentičan, poručuje gradonačelnik Beograda, jer Šapića pravo ne tangira. Za njega je istina da onaj koji nudi da namesti tender, radi za dobro grada i gržave.

U toj državi čovek ne zna šta da očekuje kad pred kamerama tuku poslanike oni što misle da su vlasnici pravde. A kad vlast, koja nije sudska, umisli da može da presuđuje, možda je istina da države ni nema“, završila je uvod u emisiju Jelena Obućina.

Izvor: Nova.rs