Ponovo „tuča“ u Lidlu: Grabež za plećku od 400 dinaraTuča za jeftinije piliće, stajanje u redovima četiri sata za čokoladu od 50 dinara, otimanje za jeftinije banane, borba za jeftin šećer, samo su neki od prizora koje smo imali prilike da vidimo u poslednjih nekoliko godina u marketima širom Srbije. Najnovije "poprište sukoba" bio je Lidl u Leskovcu.

Kamerom je zabeležena nova otužna situacija u leskovačkom marketu „Lidl“ kada su se kupci, mahom penzioneri, grabili za svinjsku plećku od 400 dinara na akciji, pa počeli čak i da skaču jedni drugima na glavu, piše portal Rešetka.

„Stvar je u tome da je ne samo bila jeftina, već je bilo ograničeno da se može uzeti samo tri kilograma. Ova slika je tužna i pokazuje koliko zapravo ‘dobro’ živimo“, komentariše čitalac koji je i poslao snimak grabeži.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za jeftino meso, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima.

Nedavno su ljubitelji ćevapa napravili haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do pakovanja po niskoj ceni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, „jeftinog i bednog života“ koji se najbolje oslikao u ovom.

„Taj događaj nije nimalo smešan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama, već ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da preduzme očajničke mere kako bi obezbedio hranu po nižoj ceni, jer takav bes i očaj dovešće do većih sukoba i nasilja u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1 Beograd