„Udarili ste na moju porodicu, braniću se“: Oglasio se Marko Janketić nakon torture koju trpi zbog izjave o Srbiji



Glumac Marko Janketić se, nakon pretnji i uvreda koje dobija posle gostovanja u emisiji PopTok na portalu Nova.rs, ponovo oglasio na svom Instagramu.

„Nevaspitano je sa nevaspitanim ljudima biti vaspitan. Udarili ste na moju porodicu?! E je*em li vam majku! Braniću se“, napisao je glumac.

Glumcu su brojne kolege i poznate ličnosti pružile podršku nakon napada i pretnji, između ostalih i glumac Branislav Trifunović.

Podsetimo, zbog onoga što je glumac Marko Janketić izgovorio u emisiji Nova.rs portala „PopTok“, već danima dobija gnusne uvrede i pretnje smrću na društvenim mrežama.

Glumac je u razgovoru sa Perom Jovovićem, u trećoj epizodi emisije „PopTok“ pričao o Srbiji, urušenim institucijama i tome da bi savetovao svoje ćerke da „spakuju kofere, kupe avionsku kartu u jednom smeru i napuste državu“ jer, kako je rekao, „ovde nikada neće biti bolje“.

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je on u emisiji „PopTok“ koja se emituje na portalu Nova.rs.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni da bi bilo bolje, Janketić nije imao optimističan odgovor.

„Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neće biti. Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, istakao je sin glumca Miše Janketića i glumice Svjetlane Knežević.

Nakon emitovanja njegovog gostovanja jedan deo Tviter zajednice kojoj se nije dopalo šta je Janketić imao da kaže odlučio je da glumcu uputi niz brutalnih uvreda.

Izvor: Nova.rs