Ceca Bojković o uvredama Karleuše: Glumci su plaćeni za rad, ne političku podršku



Glumica Svetlana Ceca Bojković prokomentarisala je izjavu Jelene Karleuše o glumcima koji podržavaju proteste "Srbija protiv nasilja" rekavši da glumce ne plaćaju da pružaju političku podršku.

„Glumci koji rade (snimaju) plaćeni su za svoj rad, oni nisu čašćavani za političku podršku“, rekla je Bojković za portal Nova.rs.

Ona je upitala „da li ova priča znači da bi ‘takve’ trebalo izopštiti i ukinuti im pravo da snimaju“.

Karleuša je prethodno na TV Pink izjavila da „državna firma Telekom finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koji igraju u tim filmovima i serijama, odnosno, koje država na taj način direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra“.

Karleuša je tom prilikom otvoreno pružila podršku vlasti i osim na opoziciju u jednom trenutku se obrušila i na srpske glumce koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“.

„I sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi, koji lepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili besniji, čast izuzecima, pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fer-plej i da kažemo onako kako jeste. Ovde je kao neka, s oproštenjem, sprdnja“, istakla je Karleuša.

Pevačica Jelena Karleuša u poslednje vreme otvoreno podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iako su nekada njeni stavovi bili drugačiji.

Odgovor na pitanje odakle takva promena nedavno je dao poslanik Narodne stranke iz Niša Đorđe Stanković.

„Jedna Jelena Karleuša dobiće miliona i po evra od ‘Telekoma’. Dobiće 350 hiljada evra za svoj album, 150 hiljada za druge troškove i milion evra za emisiju koju će imati na Televiziji ‘Prva’. To će biti neki pandan nekoj bivšoj emisiji koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu ima Zoran Kesić“, rekao je Stanković reagujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Izvor: N1 Beograd, Nova.rs