Teodorović: Ko je gospođa Karleuša, koje su njene moralne vrednosti?



Akademik Dušan Teodorović gostovao je u emisiji "Probudi se" na TV Nova, a između ostalog je prokomentarisao i izjavu Jelene Karleuše, koja je izazvala polemiku na društvenim mrežama.

Karleuša je bila gost emisije „Hit Tvit“ na Pinku u kojoj je ponovo otvoreno pružala podršku vlasti i obrušila se na opoziciju, prenosi Nova.rs.

Pevačica se u jednom trenutku počela da kritikuje glumce koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“ i otvoreno izneli svoje stavove protiv Vučića.

„Državna firma ‘Telekom’ finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koje, znači, država direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra. I sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi, koji lepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili besniji, čast izuzecima, pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fer-plej i da kažemo onako kako jeste. Ovde je kao neka, s oproštenjem, sprdnja“, istakla je Jelena.

Ova njena izjava pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Karleušinu izjavu sada je prokomentarisao akademik Dušan Teodorović.

„Znate šta, ja se družim sa raznim svetom. Imam prijatelje akademike i imam prijatelje automehaničare. Imam 72 godine. Prvi put u životu mi je ispod časti da komentarišem nešto, verujte mi da se tako osećam“, započeo je on, pa dodao:

„Kada govorimo o vrednostima u ovom društvu – ko je gospođa Karleuša, koja su njena dostignuća, koje su njene moralne vrednosti i njena pozicija u odnosu na sve druge ljude? Mi smo napravili nekakve turbo-folk ikone i one su bitne, bitno je šta one misle. Ovo je moj odgovor: Dragi građani Srbije, čuli ste Slobu Negića i čuli ste gospođu Karleušu, vi odlučite da li ćete da dođete na sledeći protest. Ovo je prilika da pozovem građane u još većem broju da dolaze na proteste u pokušaju da suštinski promenimo društvo“.

Izvor: N1 Beograd, Nova.rs