DRAŽA PETROVIĆ - Bajka o tri puta tri praseta u kafićuDraža Petrović, kolumna za portal N1

Niko ne zna kako se to desilo, ali mora da je bilo ovako: Dok građani blokiraju Gazelu, u jednom beogradskom kafiću sede Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Vučić. Petak je veče, Jokić je opet postigao tripl dabl u NBA ligi, pa Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Vučić pričaju o tom novom Jokićevom tripl dablu.

- Šefe, a šta je to uopšte tripl dalabu? – upita na početku Ana.

- To ti je, draga Ana, kada jedan igrač postigne dvocifren učinak na nekoj utakmmici u tri kategorije, recimo 32 poena, 16 skokova i 12 blokada – objasni joj Aleksandar Vučić, nesuđeni košarkaški trener.

Umeša se onda Siniša Mali, kaže Ani: “Anči, i ne kaže se tripl dalabu, već tripl dabl”.

- Aha – pomisli onda Ana – sada ću ja da iznenadim Sinišu i šefa i napraviću jedan tripl dalabu, ili kako se to već izgovara!

Zamolila je kelnera da ih slika, njih troje u kafiću, i onda je tu fotografiju editovala tako da je od jednog Siniše Malog napravila tri Siniše Malog, od jednog Aleksandra Vučića napravila tri Aleksandra Vučića, i od jedne Ane Brnabić napravila tri Ane Brnabić.

Ovo je pravi tripl dalabu! – bila je srećana što se setila kako da oraspoloži Šefa, Sinišu i samu sebe, Anu.

Na Tviter je okačila tu fotku i ispod slike napisala: “Nas troje smo večeras postigli tripl dalabu!” Te pored udarila smajlića, onog smajlića što se valja od smeha.

Šefa je onda zvala Suzana i rekla mu da je Tviter nalog Ane Brnabić verovatno hakovan, jer se upravo pojavila slika njih troje kako sede u kafiću nasmejanu dok građani blokiraju Gazelu, i ispod slike piše: “Nas troje smo večeras postigli tripl dalabu”.

Šef je onda rekao Ani Brnabić da joj je Tviter nalog hakovan, ali je Ana Brnabić veselo uzviknula: “Ne, šefe, nije hakovan, to sam sve ja smislila. Htela sam građanima da pokažem kako i nas troje, a ne samo Nikola Jokić, možemo da postignemo tripl dalabu!”

Draga Ana – rekao je onda Šef dok su mu oblačci pare izlazili iz ušiju – moraš odmah izbrisati taj tvit, zato što se ne kaže tripl dalabu, već tripl dabl!!!

- Pa ko da je bitno… Svi znaju na šta sam mislila – rekla je Ana.


Možda baš i nije bilo ovako, ali je sigurno bilo ovako: bila jednom tri praseta. I dok su građani blokirali Gazelu, tri praseta su sedela u kafiću. Za prazliku od ona tri praseta koja su za neprijatelja imala vuka, ova tri praseta su za neprijatelje imali građane. Ona tri praseta iz bajke su smislila šifru, pa kad im majka zakuca na vrata kada se vraća iz kupovine, oni je pitaju: “Kaži šifru!?” Mama kaže šifru koja je glasila “Sis*j s*su!”, i onda ona tri praseta otvore vrata. Ali šifru dozna vuk, zakuca na vrata i kaže: “Prasići, to sam ja vaša mama!” Prasići kažu: “Ali, kaži nam šifru…”

I vuk im kaže: “Sis*j s*su!”

A prasići mu odgovore: “Ma sis*j ti šta god oćeš, imamo špijunku na vratima, kretenu!”

Elem, za razliku od prasića u bajci, tri praseta u kafiću nisu imala šifru, osim što su imali šifru za tviter nalog. I onda su tri praseta na Tviteru objavila sliku kako oni, tri puta tri praseta, sede u kafiću i smeju se, a ispod napisali poruku građanima koji su blokirali Gazelu: “Sis*jte s*su!”

Onda su građani koji su blokirali Gazelu ispod tog tvita napisali: “Sis*jte vas troje šta god hoćete, i mi imao Tviter”.

Dobro, možda nije bilo baš ovako, ali je sto odsto bilo ovako: sede Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Vučić i pričaju o svojoj budućnosti kao i o budućnosti Srbije, jer su to ljudi koji u budućnost veruju.

Onda Aleksandar Vučić kaže: “Ljudi, a šta vi mislite, kako izgleda pakao!?”

Siniša Mali mu onda objasni da kolko je on proučavao tu materiju, pakao ima tačno devet krugova, a Ana Brnabić od fotografije njih troje napravi fotografiju njih devetoro i objavi je na Tviteru uz potpis: “Ovako izgleda deveti krug pakla”

Šefa je onda zvala Suzana i rekla mu da je Tviter nalog Ane Brnabić verovatno hakovan, jer se upravo pojavila slika njih troje kako njih devet kako sede u kafiću nasmejani dok građani blokiraju Gazelu, a i ispod slike piše: “Ovak izgleda deveti krug pakla”.

Šef je onda rekao Ani Brnabić da joj je Tviter nalog hakovan, ali je Ana Brnabić veselo uzviknula: “Ne, šefe, nije hakovan, to sam sve ja smislila. Htela sam da se našalim sa našom budućnošću!”

Draga Ana – rekao je onda Šef dok su mu oblačci pare izlazili iz ušiju – moraš odmah izbrisati taj tvit, zato što ispada da smo nas troje, pa još puta tri, pakao!”

Onda je Ana Brnabić ispravila potpis za fotografiju: “Izvinjonjo, izvinjonjo, ovo je deveti krug raja”.

Možda i nije bilo baš ovako, ali sigurno je bilo ovako: sede Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Siniša Mali i keze se u kafiću dok građani blokiraju Gazelu, u kafiću sedi još 25 telohranitelja, i onda njih dvoje smognu hrabrosti da zezaju one građane koji bez telohranitelja blokiraju Gazelu.

Potom Ana Brnabić objavi fotografiju njih troje puta tri, na Tviteru, a ispod napiše: “Dok vi blokirate Gazelu, meni se nešto blokirao mozak! A bolje je blokirati mozak, nego međunarodni autoput”.

Možda je bilo sasvim drugačije, ali niko nema pravo objašnjenje. Šta vi mislite, dragi čitaoci?