Pušten sa lečenja, pa pucao iz raketnog bacača i srušio zgradu nadomak Rume



Mladić P. N. (25) uhapšen je jer je oko 14.10 sati u četvrtak ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača u napušteni objekat u blizini Železničke stanice u Platičevu, nadomak Rume, navodi se u saopštenju MUP-a.

Prema saopštenju koje je objavio MUP na svojoj internet stranici, uhapšeni posle današnjeg incidenta kod Rume, tereti se za „krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti, neposredno po izvršenju tih krivičnih dela“.

On je, kako se sumnja, oko 14 časova, iz ručnog bacača, ispalio jedan projektil u napušteni objekat stare železničke stanice u Platičevu, opština Ruma, a u incidentu nije bilo povređenih, jer u blizine te zgrade nema drugih stambenih objekata.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, a on će u tom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu, navodi se u saopštrenju onjavljenom na internet stranici Ministarstva.

Izvor: N1 Beograd