Studenti pokrenuli peticiju protiv imenovanja Dragoslava Bokana u Savet fakultetaStudenti Fililoškog fakulteta u Beogradu pokrenuli su peticiju protiv imenovanja Dragoslava Bokana za člana Saveta tog fakulteta.

„Smatramo da je odluka Vlade da imenuje Dragoslava Bokana skandalozna i da taj čovek ne reflektuje na pravi način vredosti koje je potrebno promovisati među mladim ljudima“, naveli su studenti u saopštenju.

Studenti smatraju da Savet Fililoškog fakulteta, kao jedan od najvažnijih organa upravljanja te visokoškolske ustanove, mora da okuplja „izuzetno posvećene, plemenite i dostojne pojedince koji svojim prethodnim iskustvom, znanjem i veštinama odražavaju širinu nauka i disciplina koja se izučavaju na fakultetu, a koja se pre svega odnose na jezik, književnost i kulturu“.

Dodaju da u prethodnom Bokanovom radu ne pronalaze elemente koji bi ga učinili dostojnim funkcije koja mu je dodeljena.

„Dragoslav Bokan je nama, mlađoj javnosti, poznat kao osoba koja sa opskurnih jutjub kanala i televizija sa nacionalnom frekvencijom kao što su TV Hepi i Pink, već godinama širi govor mržnje i promoviše netrpeljivost, netoleranciju i nasilje“, navodi se u tekstu peticije.

Izvor: N1 Beograd