Veliki Cristiano Ronaldo ispunio životnu želju bolesnom dječaku iz MostaraCristiano Ronaldo je ponovo pokazao po ko zna koji put da je čovjek velikog srca.

Maleni Faris Nožić iz Mostara je dječak koji se godinama bori s bolešću, a imao je životni san da upozna Cristiana Ronalda. Nakon medijskog pritiska da su pojedinci privatizovali reprezentaciju, te dan pred utakmicu dovodili svoju djecu, rodbinu, zetove, javio se i maleni Faris kako ima svoju životnu želju.

Šesnaestogodišnji dječak iz Mostara Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize sinoć je bio najsretniji dječak na svijetu. Upoznao je svog idola, dodirnuo ga i slikao se s njim.

Faris je otišao na utakmicu, a sa jednim od najboljih igrača na svijetu slikao se po završetku utakmice. Kaže da je osjećaj fenomenalan. Razgovarao je s njim na engleskom jeziku, slikao se sa svojom zvijedom i ostvario svoju životnu želju.

“Osjećaj je bio predivan. Sve je bilo poslije utakmice. Ja sam otišao u Zenicu gledati utakmicu i na kraju sam se slikao s Ronaldom. Ronaldo me pitao kako sam i rekao da ostanem jak. Ja sam njemu reko da je najbolji igrač na svijetu. Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da ostvarim svoj san”, izjavio je Faris Nožić.

Izvor: N1 BiH