DRAŽA PETROVIĆ: Smežurano Vučićevo čudo vojvoda Šešelj



Draža Petrović, kolumna za ''Danas''

Davljenik se i za slamku hvata, ali predsednik Vučić nije baš toliko lud da uđe u koaliciju sa slamkom sa kojom bi se sigurno udavio posle hvatanja, nego je izabrao novog obećavajućeg koalicionog partnera – dr Vojislava Šešelja – za koga bi se uhvatio svaki potencijalni davljenik, jer doktor Vojislav tradicionalno izgleda ko čamac za spasavanje na naduvavanje za 12 osoba.

Međutim, bez brige: ko god se uhvatio za doktora Vojislava Šešelja, koji je celog života izgledao kao čamac za spasavanje na naduvavanje za 12 osoba, taj je potonuo na dno brže nego da se uvatio za slamku.

Od kada je takozvani vojvoda Šešelj saopštio da će takozvani srpski radikali biti u koaliciji sa takozvanim srpskim naprednjacima na beogradskim i lokalnim izborima, dok će takozvani radikali da priskoče u pomoć takozvanim naprednjacima na republičkom nivou kad god to zatreba, sasvim je jasno da će se njegova romansirana biografija zvati “Očerupana haška ćurka Vojislav Šešelj”, ako se zbog autorskih prava ne pobuni autor knjige pod sličnim naslovom “Očerupana haška ćurka Kristina Dal”, Vojislav Šešelj.

Nekada neustrašivi četnički vojvoda za klanje po Minimaksovizijama danas i podseća na očerupanu hašku ćurku ako se gleda iz profila, dok kada se gleda spreda, i dalje liči na čamac na naduvavanje za 12 osoba.

Okej, neodoljivo podseća i na olinjalu hašku mečku koju vodaju po Pinkovima i Hepijima da se divi Vučiću i pljuje pošten svet, jer njega posle svega ozbiljno shvataju samo maloletnici koji se sa njim slikaju po Sajmu knjiga, dakle osobe koje ne mogu odgovarati za svoje postupke. I to treba shvatiti kao užase puberteta.

Šešelj se divi istom onom Vučiću koji mu je pre 15 godina zabio nož u leđa, ali spletom nesrećnih okolnosti vojvodi od noža u leđima ništa nije bilo. Samo se prilično izduvao, kao i svaki čamac na naduvavanje kome zabijete nož u leđa, te je postao potrčko svog bivšeg potrčka, prilično ofucala i olinjala pojava, maneken stare narodne izreke: “Dok je budala biće i radikala.”

Takozvani vojvoda je u teškoj situaciji: dok su svi oni Martinovići koji su pobegli iz radikala među naprednjake bili prilično šlank, takoreći zabrinjavajuće mršavi, što im je omogućilo da se takozvanom Vučiću uvuku pod kožu i u druge raspoložive otvore prilično efikasno, takozvani vojvoda se sa svojih oko 160 kila žive vage Vučiću uvlači polako, te to traje predugo i prilično je bolno. Ne tolko za Vučića, kome izgleda izuzetno prija, kolko za nas koji to moramo da gledamo.

Možda će se Šešeljeva biografija zvati i “Smežurano Vučićevo čudo Vojislav Šešelj”, ako se zbog autorskih prava ne pobuni autor slične knjige pod naslovom “Smežurano kengurovo mudo Kevin Parker”, Vojislav Šešelj. Nekako, dr Vojislav Šešelj jeste smežurano Vučićevo čudo za ove izbore, mada stajlingom više liči na ono od kengura.

Dobro, možda će se Šešeljeva romansirana biografija zvati “Izlapela karakondžula Vojislav Šešelj”, ako se zbog autorskih prava ne pobuni autor knjige pod sličnim naslovom, “Izlapela rimska karakondžula Flavija Latanci”, Vojislav Šešelj. Izlapela karakondžula i jeste pravi opis smežuranog Vučićevog čuda, koje više liči na ono od kengura, fantastičan opis za očerupanu hašku ćurku koja je dok je bila u Hagu o Aleksandru Vučiću napisala čak tri knjige – “Portparol lopovske stranke Aleksandar Vučić” (izdavač SRS, 2009, recenzent: Aleksandar Martinović), “Srpski baron Minhauzen Aleksandar Vučić” (izdavač SRS, 2009) i “Sanaderova mačkica Aleksandra Vučić” (izdavač SRS, 2010).

Okej, možda će se Šešeljeva romansirana biografija zvati “Pohlepni vepar iz Batajnice Vojislav Šešelj”, ako se zbog autorskih prava ne pobuni autor knjige pod naslovom “Pohlepni vepar iz Bajčetine Tomislav Nikolić”, Vojislav Šešelj. Takozvani doktor-vojvoda i liči na nekog izlapelog pohlepnog vepra neprijatne spoljašnjosti koji kidiše na vlast po svaku cenu, čak i izduvan, pa makar bio u koaliciju sa strankom čiji su ključni faktori srpski baron Minhauzen, portparol lopovske stranke i pohlepni vetar iz Bajčetine. Ušao je u koaliciju u kojoj je i junak njegove knjige “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić” (izdavač SRS, 2018), da podrži Vladu čiju je savetnik bio i “Engleski pederski isprdak Toni Bler”. Vlast čiji je glavni lik bio gost u Vašingtonu, kada ga je očinski potapšao po ramenu „Vašingtonski seksualni manijak Bil Klinton“.

Što bi se reklo: Šešelj propo. Mada je odavno skroz propo, ali njegovom propadanju izgleda nema kraja.