Poruka Ćute Vučiću: Pusti nevinu decu, daj nalog pa nek mene privedu



Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobodi građane koji su uhapšeni u nedelju veče toko protesta ispred zgrade Starog dvora.

„Aleksandre Vučiću, ti koji u ovoj zemlji odlučuješ o svemu pozivam te da odmah i bez odlaganja pustiš nevinu decu iz pritvora. Ja sam taj koji je u nedelju uveče pozvao narod na okupljanje, da ja sam taj koji je probao da uđe u gradsku skupštinu. Pozivam te da daš nalog svom javnom tužiocu pa nek me privedu pa da vidimo ko u ovoj zemlji krši ustavni poredak, a ko ga čuva“, kazao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

I poslanica Danijela Nestorović poslala poruku Vučiću: Odričem se imuniteta, procesuirajte mene

Narodna poslanica i članica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović u poruci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pozvala ga je da ukoliko poštuje Ustav, da pozove javnog tužioca, ukine pritvor zatvorenim mladim ljudima i da traži da se pokrene krivični postupak protiv narodnih poslanika koji su pozvali građane da se okupe ispred gradske skupštine, „imenom i prezimenom kao fizičkih lica, a ne narodnih poslanika“.

„Odričem se svog imuniteta i pozivam Vučića da procesuira nas narodne poslanike koji smo pozvali građane da se skupe ispred gradske skkupštine. Ja sam ta koja je stajala na vratima, koja je kucala na vrata pozivajući da se uđe u instituciju koja nam je pripala na ovim izborima. Da, mi smo dobili ove izbore, da, građani su se odazvali našem pozivu, jer su prepoznali iskrenost i želju za priznanjem izbornih rezultata“, poručila je ona u video poruci.

Građani i studenti koji protestuju zbog izborne krađe okupili su se u nedelju ispred gradske skupštine, a tom prilikom je došlo do nereda, tokom kojih su demonstranti pokušali da uđu u skupštinu, polupavši staklo na vratima i prozorima, na šta je policija reagovala ispaljivanjem suzavca. Takođe je i tukla demonstrante u pokušaju da ih rastera, a uhapšeno je 38 osoba, od kojih i 18-godišnji srednjoškolac.

Izvor: N1 Beograd