Rade Šerbedžija održao koncert u parku nakon što je istjeran iz zakupljene dvoraneRade Šerbedžija trebao je održati koncert u Baču u Vojvodini, no svega nekoliko sati pred sam koncert, u dvoranu u kojoj je trebao nastupati upalo je pet policajaca koji su onemogućili održavanje nastupa.

Rade Šerbedžija je, da ne razočara svoje obožavatelje, odlučio nastupiti u parku ispred zgrade gdje je trebao biti njegov koncert.

Zdravko Vulin, organizator koncerta, izjavio kako su se policajci pozivali na naredbe koordinatora Srpske napredne stranke (SNS) za Bač. Zdravko Vulin je također spomenuo kako nije jasno tko je točno nadležan za otkazivanje koncerta zato što je koordinator SNS-a za Bač interna titula. U nastavku je spomenuo kako ta osoba nije predsjednik općine, niti bilo tko od nadležnih.

Svoje razočaranje situacijom iskazao je rekavši da Šerbedžija obožava Bač i da je nedopustivo da netko tko toliko promovira njihov narod i tko toliko radi za njega, bude na taj način diskriminiran. Zdravko Vulin je zaključio da nitko nema pravo otjerati ih jer rade pošten posao i plaćaju porez.

Rade Šerbedžija svoj je koncert ipak održao. Svirao je u parku, a kako su rekli iz organizacije, ljudima koji su kupili karte bit će vraćen novac. Šerbedžija se tijekom nastupa osvrnuo na situaciju rekavši: „Mi ćemo održati koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin. Idemo, dečki. Barbara! To je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati.“

Podsjetimo, Srpska napredna stranka, stranka je Aleksandra Vučića. Na posljednjim su izborima održanima prije dva tjedna ostvarili apsolutnu pobjedu. Pobjeda Vučićeve stranke na izborima izazvala je nemir u Srbiji čiji građani i dalje prosvjeduju.

Izvor: Muzika.hr