Otac ubijene Eme se obratio roditeljima dečaka ubice nakon izjave da žele da daju donaciju: Bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao


Dragan Kobiljski, otac devojčice Eme koja je 3. maja prošle godine ubijena u školi "Vladislav Ribnikar", oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom navoda da porodica Kecmanović želi da da donaciju za memorijalni centar koji je u planu da se napravi, u znak sećanja na ubijenu decu i radnika obezbeđenja.

Inače, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog prošle nedelje, a povodom parničnog postupka koji su porodice stradale dece pokrenule protiv roditelja dečaka ubice,  predložila da se parnični postupak po tužbama porodica žrtava obustavi do okončanja krivičnog jer je ishod parničnog vezan za ishod krivičnog.

„Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova“, rekla je Ivelja.

Podsetimo, Dragan Kobiljski je otac učenice koju je K. K. (14) usmrtio u školi „Vladislav Ribnikar“, 3. maja prošle godine. U masakru u „Ribnikaru“ ubijeno je 10 osoba, odnosno devet učenika i domar te ustanove.

Protiv roditelja učenika vodi se krivični postupak zbog tragedije u „Ribnikaru“, a danas bi trebalo da iznesu odbranu.

Izvor: Nova.rs