Šestoro povređenih u požaru u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima, dvoje sa težim povredamaU vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima je na jednom pogonu došlo do požara u kojem je povređeno šest osoba.

Došlo je i do eksplozije. Portparolka bolnice u Čačku Marija Stranjanac je za N1 kazala da je šest radnika prevezeno u tu bolnicu.

„Šest pacijenata je dovezeno sa opekotinama, u stabilnom su stanju, s tim što su dva pacijenta zbog težine opekotina lica i ekstremiteta zadržana na Jedinici intenzivne nege, a četvoro su na Odeljenju hirurgije sa lakim telesnim povredama“, kazala je Stranjanac za N1.

Rekla je i da će oni ostati u čačanskoj bolnici gde će biti praćeno njihovo zdravstveno stanje i da nema potrebe za transportovanje u neki veći klinički centar.

U saopštenju koje je naknadno stiglo iz fabrike navedeno je da je oko 9.20h došlo „do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice“.

Povređeno je pet radnika, naveli su iz Namenske. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak, dodaju.

Izvor: N1